Μητσοτάκης: Στήριξη στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, όχι στον Υπουργό!

 Βαρύ κλίμα για τον Χρ. Στυλιανίδη λόγω της διαχείρισης της κακοκαιρίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο έδειξε προς κάποιες κατευθύνσεις για το φιάσκο στη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίδα». Τις απαντήσεις στο ερώτημα για το ποια είναι η άποψη για τους χειρισμούς της Πολιτικής Προστασίας στο Μέγαρο Μαξίμου, έδωσε ο πολιτικός συντάκτης Γιώργος Ευγενίδης,  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Μητσοτάκης: Ζητώ προσωπικά συγγνώμη για την ταλαιπωρία από την κακοκαιρία  

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του Star, η σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού ήταν ενδιαφέρουσα για πλέον του ενός λόγους: Πέρα από τον επιμερισμό των ευθυνών, και για το γεγονός ότι στήριξε την επιλογή σύστασης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χωρίς όμως να υπάρξει ονομαστική στήριξη του υπουργού, του κ. Στυλιανίδη. 

Οικονόμου: Τι θα λειτουργήσει και πώς Πέμπτη και Παρασκευή σε Αττική-Κρήτη

Ο Γ. Ευγενίδης επισήμανε ότι το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πολύ βαρύ για την όλη διαχείριση, ενώ στον πρωινό καφέ τέθηκε το ζήτημα των ευθυνών και  της Πολιτικής Προστασίας. Το καταλαβαίνει άλλωστε κανείς από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός μίλησε για μη επιτυχημένη διαχείριση του φαινομένου. 

 

«Υπήρξαν αστοχίες και ανεπάρκειες οι οποίες πρέπει να διορθωθούν», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πιστεύει στη δομή του υπουργείου που δημιουργήθηκε μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου, όμως και ο ίδιος δεν είναι ευχαριστημένος από την εικόνα της κρατικής μηχανής. 

«Τι σημαίνει αυτό για τον κ. Στυλιανίδη; Αυτή τη στιγμή τίποτα, καθώς συνεργάτες του πρωθυπουργού λένε ότι δεν είναι απλά ζήτημα προσώπων. Το επόμενο διάστημα, όμως, θα το δούμε, γιατί έρχονται και άλλες κακοκαιρίες και η αντιπυρική περίοδος. Ας πούμε, πάντως, ότι η περίοδος χάριτος έληξε»  κατέληξε ο δημοσιογράφος του Star.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top