«Παράθυρο» για αποζημιώσεις σε 200.000 νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα

Μέχρι το μεσημέρι θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, λέει ο Σκρέκας

«Παράθυρο» για αποζημιώσεις στα νοικοκυριά, που έμειναν χωρίς ρεύμα, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε πως «όταν ολοκληρωθούν οι αποκαταστάσεις, θα τα βάλουμε όλα στο τραπέζι για να δούμε τι πρέπει να γίνει».

Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα σε Αττική Οδό

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος μίλησε στον Σκάι, έχει αποκατασταθεί το 95% των βλαβών στις γραμμές μέσης τάσης και μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση και στις υπόλοιπες.

«Γίνεται ένας αγώνας δρόμου, γιατί μπορεί να είχαμε 200.000 παροχές εκτός ηλεκτροδότησης πριν 36 ώρες και να έχουν πέσει τώρα περίπου στις 5.000, αλλά αυτοί έχουν υποστεί τεράστια ταλαιπωρία», σημείωσε.

1.000 ευρώ αποζημίωση σε επιβάτες που εγκλωβίστηκαν σε τρένο - Ποιους αφορά

Όπως είπε, επειδή αναμενόταν ένα τέτοιας σφοδρότητας κύμα, οι δυνάμεις είχαν κατανεμηθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ σε όλες τις περιοχές και με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να ηλεκτροδοτήσουν το 50% των παροχών τις 10 πρώτες ώρες.

«Οι βλάβες στις γραμμές μέσης τάσης στην πλειοψηφία τους έχουν επιδιορθωθεί, αλλά υπάρχουν και σποραδικές βλάβες. Παρακαλώ, να καλέσουν όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στον ΔΕΔΔΗΕ για να δηλώσουν ότι υπάρχει βλάβη, γιατί μπορεί μία πολυκατοικία μεμονωμένη να μην έχει ρεύμα. Έχω δώσει οδηγία στο ΔΕΔΔΗΕ να καλέσουν όσους είχαν δηλώσει βλάβες, ώστε να διαπιστώσουν αν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση», είπε ο υπουργός.

ΔΕΔΔΗΕΑ: Έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο 95% 

Ο ΔΕΔΔΗΕ, σε συνέχεια της πληροφόρησης του κοινού, αναφορικά με την πορεία της  αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στο Δίκτυο Ηλεκτρικής Ενέργειας από την κακοκαιρία «ΕΛΠΙΔΑ», επισημαίνει ότι τα συνεργεία συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά έως και αυτή την ώρα, στοχεύοντας στην  πλήρη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών.  

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, επιδιορθώνονται οι ζημιές σε 8 γραμμές, με τις περισσότερες εκκρεμότητες να αφορούν αυτή την ώρα σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής. 

Όσον αφορά στα νησιά, όλες οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί πλην ορισμένων οικισμών στην περιοχή των Σφακίων εξαιτίας νέας έντονης χιονόπτωσης που έπληξε την περιοχή σήμερα το μεσημέρι. 

Οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση των οικισμών Αταλάντης έχει ολοκληρωθεί.

Ως εκ τούτου και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω δεδομένα, από εχθές έως και αυτή την ώρα έχει ήδη αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο 95% των περιοχών της Αττικής που αντιμετώπιζαν προβλήματα ηλεκτροδότησης από τις ζημιές στο Δίκτυο λόγω κακοκαιρίας. 

Τέλος, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι έχουν επανηλεκτροδοτηθεί όλα τα νοικοκυριά, όσοι καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΔΕΔΔΗΕ τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE  από το κινητό τους (Android και iOS)  ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top