Μητσοτάκης: Συνάντηση με τους άστεγους στο λιμάνι του Πειραιά

Στόχος της κυβέρνησης η εξάλειψη της αστεγίας έως το 2026

Κοντά στους αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε το «παγωμένο» βράδυ του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους άστεγους, που διαμένουν εκεί, και συζήτησε μαζί τους τα θέματα που τους απασχολούν και αναζητούν λύση.

Από την πλευρά τους ευχαρίστησαν τον Πρωθυπουργό για το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, βρίσκεται διαρκώς δίπλα τους. «Εδώ είμαστε οικογένεια κ. Πρόεδρε», ανέφερε στον Πρωθυπουργό ένας από τους ανθρώπους που διαμένουν στο σημείο μιλώντας για τη διαδρομή ανθρώπων με καταγωγή από διάφορες περιοχές της χώρας, από τα Τζουμέρκα ως την Κεφαλονιά, και την αλληλεγγύη που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους.

Μητσοτάκης άστεγοι Πειραιά

Κοντά στους αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε το «παγωμένο» βράδυ του Σαββάτου, 22 Ιανουαρίου 2022, ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού και άλλων οργανώσεων που διένειμαν στο σημείο ζεστά γεύματα, κουβέρτες και προσέφεραν τις καλές τους υπηρεσίες καθώς και τους γιατρούς από τους «Γιατρούς του Κόσμου» που βρίσκονται δίπλα στους αστέγους προσφέροντας υγειονομικό υλικό και ιατρική βοήθεια.

Με ζιβάγκο στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης! 

Συζήτησαν, επίσης και για τη διαδικασία του εμβολιασμού με τον Πρωθυπουργό να δεσμεύεται πως θα έχουν άμεσα συνάντηση με μονάδα εμβολιασμού και τον κ. Τσιόδρα γι’ αυτούς που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε, επίσης, με αστυνομικούς και λιμενικούς που εκτελούν τη βάρδια τους και τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Πρόγραμμα στέγασης και εργασίας

Στην Εθνική Στρατηγική για τους αστέγους τίθεται ως στόχος η εξάλειψη της αστεγίας ως το 2025-2026, ενώ ξεκινά η καταγραφή τους σε όλη την επικράτεια στο μητρώο αστέγων. 

Μητσοτάκης: Η συγκινητική ανάρτηση με τον χειριστή Rafale και τα παιδιά του

Ταυτόχρονα, με το ειδικό πρόγραμμα «Στέγαση και εργασία», σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, προβλέπεται εξασφάλιση στέγης και δημοτικής εργασίας. 

Μητσοτάκης άστεγοι Πειραιά

Στην Εθνική Στρατηγική για τους αστέγους τίθεται ως στόχος η εξάλειψη της αστεγίας ως το 2025-2026 / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Σε αυτό το πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν 600 νοικοκυριά.

Επιπλέον, στο Ταμείο Ανάκαμψης περιλαμβάνεται ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 111 εκ. €. 

Ωφελούμενοι θα είναι άνεργοι, οι οποίοι ανήκουν σε αυτές τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, με μηνιαία επιχορήγηση μισθού και εισφορών ύψους 700-750 ευρώ.

Δείτε φωτορεπορτάζ από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με άστεγους στον Πειραιά

Μητσοτάκης άστεγοι ΠειραιάΜητσοτάκης άστεγοι ΠειραιάΜητσοτάκης άστεγοι ΠειραιάΜητσοτάκης άστεγοι ΠειραιάΜητσοτάκης άστεγοι ΠειραιάΜητσοτάκης άστεγοι ΠειραιάΜητσοτάκης άστεγοι ΠειραιάΜητσοτάκης άστεγοι Πειραιά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top