Τσίπρας για Rafale: Συνδυασμός κιτς οι παπάδες και η μπάντα με εθνικό ύμνο

«Μόνη διέξοδος για τη χώρα οι εκλογές»

«Η μόνη διέξοδος για τη χώρα τώρα είναι η λαϊκή ετυμηγορία» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο Kontra Channel, τονίζοντας ότι συμφωνεί πως πράγματι τον χωρίζει άβυσσος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και λέγοντας παράλληλα πως «η μετάλλαξη Όμικρον έχει διαφύγει του εμβολίου».

«Η μόνη διέξοδος είναι να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ήταν κυβέρνηση κυνική και αλαζονική, για να δει άσπρη μέρα και προοπτική ο τόπος. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεννόησης απέναντι σε μία κυβέρνηση που έχει μία ρητορική διχαστική», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης με την κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανοιχτεί στην κοινωνία και στον κόσμο που τον στηρίζει. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας προτείνει εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση

«Δεν απειλείται ο ΣΥΡΙΖΑ εάν ανοιχτεί στην κοινωνία, στον λαό της προόδου και της δημοκρατίας. Απειλείται αν μείνει κλεισμένος μέσα σε μια γυάλα και αν αποκοπεί από τις ρίζες της παραγωγής πολιτικής», υπογράμμισε.

Απαντώντας στην κριτική ότι θέλει να κάνει το κόμμα αρχηγικό, είπε: «Αν ήθελα να κάνω το κόμμα αρχηγικό δεν θα δημιουργούσα προϋποθέσεις αναβάθμισης της διαδικασίας για όλη την Κεντρική Επιτροπή, αλλά μόνο για τον πρόεδρο. Θα έλεγα ο πρόεδρος από τον λαό και η Κ.Ε. από ένα στενό όργανο. Δεν προτείνω αυτό. Δεν πιστεύω στα αρχηγικά κόμματα, πιστεύω στην αξία των ηγετών όσο αυτοί παίρνουν δύναμη από την ίδια τη βάση της κοινωνίας, από τον λαό, από τη βάση των κομμάτων».

«Όντως μας χωρίζει άβυσσος με τον Μητσοτάκη»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δίκιο σε αυτό που είπε ότι “μας χωρίζει άβυσσος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα”», είπε ο κ. Τσίπρας.

Δημοσκόπηση: Στις 11,8 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Έκπληξη από ΚΙΝΑΛ

«Η αντιπαράθεσή μου με τον κ. Μητσοτάκη είναι πολιτική, πολιτικά τον αντιμετώπισα και θα συνεχίσω να τον αντιμετωπίζω. Αλλά μιας και είπε ότι είναι άβυσσος αυτή που μας χωρίζει, ναι είναι άβυσσος, εγώ δεν ήμουν γόνος ούτε πλούσιας ούτε πολιτικής οικογένειας, να έχω πατέρα πρωθυπουργό ή να προέρχομαι από πολιτικό τζάκι. Εγώ ήμουν ένας μαθητής στο δημόσιο Λύκειο, στο Πολυκλαδικό Αμπελοκήπων. Εκείνος όλη του την ζωή πέρασε στα πούπουλα. Είχε σαν στόχο προσωπικό και οικογενειακό να γίνει πρωθυπουργός γιατί έχουν οικογενειακή παράδοση, να κυβερνάνε την χώρα. Εγώ είμαι αυτοδημιούργητος, εκείνος μας είπε ότι κόλλησε ένσημο όταν ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός, τα βρήκε όλα έτοιμα στην ζωή του», πρόσθεσε.

«Να γίνουν εκλογές για να σωθούν ανθρώπινες ζωές»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να επιβάλλει εκλογές, ωστόσο σημείωσε και στη Γερμανία έγιναν εν μέσω πανδημίας και πως θα γίνουν  και στην Πορτογαλία και τις ΗΠΑ.

Σχετικά με την κυβέρνηση συνεργασίας, που προτείνει μετά τις εκλογές με απλή αναλογική, απάντησε: «Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις είναι αυτές που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και στα μνημόνια… Οι κυβερνήσεις συνεργασίας αν γίνονται σε προγραμματική βάση μπορούν να είναι σταθερότατες… Είναι προϋπόθεση πολιτικά και ηθικά να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι προοδευτικές δυνάμεις θα πρέπει να αθροίσουν μεγαλύτερο ποσοστό από τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Βελόπουλο».

Στο ερώτημα για το αν θα παραμείνει στην θέση του αν χάσει τις εκλογές, απάντησε: «Δεν θα χάσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κερδίσει, γιατί ήταν και παραμένει τέκνο της ανάγκης και γιατί έχει αποδείξει ότι έχει αποδείξει να τα βγάζει πέρα στα δύσκολα και να προστατεύει την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Θα τις κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάντε αυτό το ερώτημα στον κ. Μητσοτάκη που θα τις χάσει και έχει και πολλούς δελφίνους στο κόμμα του».

«Συνδυασμός κιτς οι παπάδες και η μπάντα με τον εθνικό ύμνο στα Rafale»

O κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να εκφράσει την ενόχλησή του για την τελετή υποδοχής των αεροσκαφών Rafale, χαρακτηρίζοντας «κιτς» την τελετή του αγιασμού και της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου.

Υδάτινη αψίδα για τα Rafale στην Τανάγρα: «Γεράκια, καλώς ήρθατε σπίτι σας»

Τσίπρας για Rafale: Ντροπή και εθνική καπηλεία από ΝΔ

Είναι ένας συνδυασμός κιτς με τους παπάδες να ευλογούν τα πτερύγια και τη μπάντα να παιανίζει τον εθνικό ύμνο», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία καταφερόταν εναντίον του Καμμένου και «τώρα κάνει χειρότερα».

«Η μετάλλαξη Όμικρον έχει διαφύγει του εμβολίου»

Αναφερόμενος στην περιπέτειά του με τον κορωνοϊό, ο κ. Τσίπρας είπε πως «η μετάλλαξη Όμικρον έχει διαφύγει του εμβολίου», ενώ παραδέχθηκε ότι «ζορίστηκε» όταν νόσησε.

«Δεν είναι μια απλή γρίπη», υπογράμμισε, καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top