Ανακοίνωσε αφορολόγητο στα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα ο Μητσοτάκης

Για Rafale: Έτοιμες να φρουρήσουν τους ελληνικούς ουρανούς οι ριπές ανέμου

«Η Ελλάδα υποδέχεται περήφανη τα Rafale» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τελετή υποδοχής των έξι Rafale στην Τανάγρα, όπου ανακοίνωσε ότι στο εξής τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα απαλλάσσονται από κάθε φόρο

«Είναι εδώ 16 μόλις μήνες μετά την παραγγελία τους. Οι ριπές του ανέμου είναι έτοιμες να φρουρήσουν τους ελληνικούς ουρανούς», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε, μέσα στο 2022 θα έρθει και η δεύτερη 6άδα των Rafale, στα μέσα του 2023 θα έρθει η τρίτη εξάδα, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και τα τελευταία 6 γαλλικά μαχητικά του συνολικού εξοπλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης. «Θα επιχειρούν σύντομα δίπλα σε νέες γαλλικές φρεγάτες με τις οποίες μοιράζονται κοινή επιχειρησιακή φιλοσοφία», τόνισε.

Υδάτινη αψίδα για τα Rafale στην Τανάγρα: «Γεράκια, καλώς ήρθατε σπίτι σας»

«Πρόκειται και μια γεωστρατηγική εξέλιξη πρώτης γραμμής, καθιστούν την Αεροπορία μας μία από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο» υπογράμμισε στη συνέχεια.

Τα νέα μαχητικά θα ενταχθούν στη μοίρα Γεράκι, «όπως "Ιέραξ" ονομάστηκε ένα από τα πρώτα στρατιωτικά αεροπλάνα, που έλαβε η Ελλάδα πριν από 110 χρόνια από τη Γαλλία, επί Ελευθερίου Βενιζέλου».

«Ακολούθησαν χρόνια ακμής και θριάμβων για την Ελλάδα. Καλωσορίζω τους χειριστές των Rafale, που τα έφεραν εδώ από τη Γαλλία, με τα λόγια του Ελευθερίου Βενιζέλου: Η Ελλάς θα παρακολουθεί πάντα την πρόοδο των εθνών κι έχω την ελπίδα πως δια των αεροπλάνων μας, θα ανυψωθεί η εθνική μας ελπίδα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ανακοίνωσε αφορολόγητο στα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και μια «σοβαρή ανταπόδοση της πατρίδας» σε όσους είναι στην πρώτη γραμμή.

Όπως είπε, στο εξής «τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα, που αφορούν πτήσεις, επιχειρήσεις αλεξιπτωτιστών, τις επιχειρήσεις των υποβρυχίων μας, κλπ, απαλλάσσονται από κάθε φόρο».

Έρχονται τα Rafale: Η ανάρτηση Μητσοτάκη με εντυπωσιακό video

Το μέτρο αυτό αφορά πρωτίστως τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και την αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό και θα ισχύει και για τις αποζημιώσεις των στελεχών που παρέχουν ιατρική βοήθεια με αεροπορικά μέσα. 

«Πρόκειται για την ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης της Πολιτείας για εκείνους που αγρυπνούν για να προκόβει με ειρήνη και ασφάλεια η πατρίδα: τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς και των τριών Σωμάτων, τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, τους αεροδιασώστες γιατρούς και νοσηλευτές, και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μήνυμα σε Τουρκία: Δε θα πάρουμε την άδεια κανενός

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να στείλει και ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία.

«Για την Ελλάδα κάθε ενίσχυση της άμυνάς της αποτελεί προβολή ειρήνης. Δεν έχει θέση η παραχάραξη της ιστορίας, πολύ περισσότερο όταν εκπέμπεται από γειτονικά κράτη. Το μήνυμα των καιρών πρέπει να είναι η αλήθεια και η συνεννόηση πάντα με βάση τη διεθνή νομιμότητα και ειδικότερα στην περιοχή μας το δίκαιο της θάλασσας», σημείωσε.

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Επιθετική η ρητορική της Τουρκίας 

«Σε αυτό τον δρόμο βαδίζουν Ελλάδα και Ευρώπη. Προφανώς δεν έχουμε ανάγκη την άδεια κανενός. Με την ίδια αποφασιστικότητα που η χώρα κλείνει την πόρτα σε κάθε απειλή κρατά ανοικτά και τα παράθυρα του διαλόγου», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top