Διεθνή ΜΜΕ: Έφερε αποτελέσματα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε Ελλάδα

Ακολουθούν Αυστρία και Ιταλία

Εμβολιασμός

Το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου κεντρίζουν oλοένα και περισσότερο τις τελευταίες ώρες τα αποτελέσματα που έφερε η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ανακοινώσει -και από σήμερα να εφαρμόσει στην πράξη- τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 60 ετών. 

Τα δημοσιεύματα τονίζουν την αύξηση των εμβολιασμών, που επιτεύχθηκε από τη στιγμή που εξαγγέλθηκε η εφαρμογή του μέτρου, και υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη που εφαρμόζει στην πράξη το μέτρο, ωστόσο ακολουθούν σύντομα η Αυστρία και Ιταλία και πιθανότατα κι άλλες χώρες της ΕΕ.   

Μέχρι πότε ισχύει το πρόστιμο των 100 ευρώ για ανεμβολίαστους άνω των 60

Ενδεικτικά, το πρακτορείο Bloomberg υπογραμμίζει ότι πριν ανακοινωθούν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον περασμένο Νοέμβριο, περίπου 520.000 ηλικιωμένοι στην Ελλάδα δεν είχαν εμβολιαστεί.

Από τότε, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, περίπου 220.000 πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί. 

Το πρακτορείο σημειώνει η επιβολή του προστίμου από σήμερα Δευτέρα είναι ένας τρόπος για να ενισχυθούν περαιτέρω τα επίπεδα εμβολιασμού και να μειωθεί η πίεση στην υγειονομική περίθαλψη.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-01-16/greek-seniors-face-monthly-fine-for-failure-to-get-covid-shot

«Πρώτη η Ελλάδα, ακολουθούν κι άλλες χώρες της ΕΕ» 

To βρετανικό ITV σχολιάζει ότι την ώρα που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μελετούν επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση των εμβολιασμών «η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που εφαρμόζει στην πράξη τον υποχρεωτικό εμβολιασμό». 

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για την επιστροφή στην εργασία σε θετικά κρούσματα

Παράλληλα, το ITV υπογραμμίζει στην ανταπόκρισή του από την Αθήνα: «Η Ελλάδα μπορεί να είναι η πρώτη αλλά σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Η Αυστρία και η Ιταλία θα έχουν και οι δύο, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, παρόμοιους κανόνες, και άλλες χώρες παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις» 

https://www.itv.com/news/2022-01-14/greece-tells-over-60s-to-get-vaccinated-or-face-100-fine-every-month

Η γερμανική εφημερίδα Bild εκτιμά ότι «πολλοί φαίνεται ότι τώρα θα προχωρήσουν στον εμβολιασμό για να αποφύγουν το σχετικό πρόστιμο» σημειώνοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης «ότι εννέα στους δέκα θανάτους από κορωνοϊό αφορούν την ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών». Η γερμανική εφημερίδα δεν παραλείπει πάντως να αναφερθεί στις διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης από όσους ηλικιωμένους αντιτίθεται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.  

https://www.bild.de/politik/ausland/politik-ausland/weiss-nicht-was-ich-tun-soll-griechenlands-senioren-klagen-ueber-die-impfpflicht-78829344.bild.html

Η ιστοσελίδα Euractiv στέκεται επίσης στην εφαρμογή από σήμερα της απόφασης επιβολής προστίμου ύψους 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους Έλληνες πολίτες άνω των 60. Σημειώνει ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για την εν λόγω ομάδα πολιτών επειδή θεωρούνται ευάλωτη ομάδα.

Κορωνοϊός: Η ημερομηνία-κλειδί για την άρση των μέτρων

Πιο συγκεκριμένα, εννέα στους δέκα πολίτες που πεθαίνουν από κορωνοϊό ανήκουν στην κατηγορία άνω των 60, επτά στους δέκα διασωληνώνονται, ενώ οκτώ στους δέκα διασωληνωμένους ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι.  

https://www.euractiv.com/section/politics/short_news/greece-starts-to-fine-unvaccinated-over-60s/
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top