Κορωνοϊός: Τι ισχύει για την επιστροφή στην εργασία σε θετικά κρούσματα

Γεωργαντάς: Υπερισχύει το τελευταίο θετικό τεστ για την επιστροφή

Μεγάλο είναι το μπέρδεμα σε πολλούς εργαζόμενους, που νόσησαν με κορωνοϊό, και κλήθηκαν να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά την πενθήμερη άδεια, που δικαιούνται.

Ωστόσο, σε αρκετούς τα συμπτώματα επέμεναν και μετά την 5η μέρα νόσησης ή υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό τεστ, το οποίο έδειξη υψηλό ιικό φορτίο. Δηλαδή, θα ήταν άκρως επικίνδυνο να επιστρέφαν την επομένη στην εργασία τους. 

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στο θέμα πριν από μερικές ημέρες, είπε πως οι οδηγίες των ειδικών ήταν να επιστρέφουν οι νοσήσαντες στην εργασία τους μετά την πέμπτη ημέρα από τη νόσηση από κορωνοϊό, αν δεν έχουν συμπτώματα, ακόμη και χωρίς κάποιο αρνητικό τεστ.

Κορωνοϊός: Η ημερομηνία-κλειδί για την άρση των μέτρων

Όπως είχε εξηγήσει, οι οδηγίες αναφέρουν ότι σε αυτή την περίπτωση ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μηδαμινός ή έστω πολύ μικρός.

Από την άλλη, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης χαρακτήρισε παρακινδυνευμένη την επιστροφή στην εργασία μετά από μόλις πέντε ημέρες.

Δωρεάν rapid test με τη συνδρομή του Στρατού ανακοίνωσε ο Πλεύρης

«Το θεωρώ παρακινδυνευμένο αυτό το νούμερο, ειδικά αν πρόκειται για ανθρώπους που συγχρωτίζονται είτε στη δουλειά τους, είτε κάπου αλλού. Θα πρότεινα να το συζητούν με τον γιατρό τους και να τους δίνει αυτός κατευθύνσεις πότε θα πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους», σημείωσε.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, είπε πως «για την επιστροφή στην εργασία σε θετικά υπερισχύει πάντα το τελευταίο διάστημα».

«Αυτός που διαγνώστηκε θετικός και έχει ένα αρνητικό τεστ τις επόμενες ημέρες, μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top