Δωρεάν rapid test με τη συνδρομή του Στρατού ανακοίνωσε ο Πλεύρης

Θα διπλασιαστούν τα σημεία για μοριακό έλεγχο για τον κορωνοϊό

PCR Test

Τον διπλασιασμό των σημείων για έλεγχο rapid test για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, θα προστεθούν επιπλέον 50 σημεία με τη συμβολή του Στρατού και έτσι οι δομές, όπου θα μπορεί ο πληθυσμός να κάνει δωρεάν rapid test, θα αυξηθούν και θα φτάσουν τις 100.

PCR test: Οι πατέντες για να μειωθεί το κόστος- Πώς δίνουν λάθος αποτέλεσμα

Η απόφαση για την εμπλοκή και του Στρατού στο εγχείρημα αποφασίστηκε χθες σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των αξιωματούχων των υπουργείων Υγείας και Άμυνας.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, που ξεκίνησε χθες στη βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία και Θράκη), να επεκταθεί και στην Αττική.

Κορωνοϊός: Άρχισε η επίδοση φύλλων πορείας σε ιδιώτες γιατρούς

Όπως τόνισε, έχει ήδη ζητήσει από τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) του Λεκανοπεδίου να καταγράψουν και να καταθέσουν στο υπουργείο Υγείας τις ανάγκες τους.

Η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών στο λεκανοπέδιο, θα εξαρτηθεί ωστόσο, όπως πρόσθεσε και από την πορεία της συνεργασίας με τις ιδιωτικές κλινικές.

Πλεύρης: Οι μισές νοσηλείες είναι από τη μετάλλαξη Δέλτα

Μιλώντας για την πίεση στο σύστημα Υγείας, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως η ιδιαιτερότητα της παραλλαγής Όμικρον, που προκαλεί ολιγοήμερες νοσηλείες, θα συμβάλλει σύντομα στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, η οποία αναμένεται να συμβεί μετά τις 20 – 25 Ιανουαρίου.

Τι αλλάζει στην άδεια ειδικού σκοπού για γονείς με παιδιά που νόσησαν

«Σήμερα η παρουσία του ιού Δέλτα στην κοινότητα, μειώθηκε στο κάτω του 20% και μπορεί να φτάσει και στο σημείο εξαφάνισης. Ωστόσο, ακόμη αυτό το 15-20% των μολύνσεων πιέζει το σύστημα Υγείας, καθώς δίνει περίπου τις μισές εισαγωγές και νοσηλείες που γίνονται σήμερα στα νοσοκομεία», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Παίδων Πεντέλης: «Η μετατροπή σε εμβολιαστικό κέντρο είναι προσωρινή»

Απαντώντας στις αντιδράσεις για τη μετατροπή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία προσωρινή απόφαση.

Παίδων Πεντέλης: 24ωρη απεργία για τη μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο

«Το νοσοκομείο εφημέρευε μέχρι σήμερα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη μαζί με κάποιο άλλο νοσοκομείο Παίδων. Προκειμένου να αυξηθούν οι εμβολιαστικές γραμμές σε 13 έως τις 13 Φεβρουαρίου, ώστε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί των μικρών παιδιών, αποφασίστηκε να εξαιρεθεί το νοσοκομείο από τις εφημερίες για περίπου 35 ημέρες», είπε.

Γιατί η καραντίνα είναι πλέον 5 ημέρες

Όσον αφορά τη μείωση της καραντίνας από νόσηση στις 5 ημέρες, από τις 10, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως αυτό αφορά μόνο ανθρώπους που δεν έχουν πλέον συμπτώματα ή ήταν από την αρχή ασυμπτωματικοί.

Η οδηγία των επιστημόνων η απομόνωση των ανθρώπων που έχουν συμπτώματα να συνεχίζεται έως τις 10, ή ακόμη και 14 μέρες, αναλόγως το στέλεχος από το οποίο έχουν προσβληθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top