Μέχρι πότε ισχύει το πρόστιμο των 100 ευρώ για ανεμβολίαστους άνω των 60

Αν κάποιος εμβολιαστεί τον Ιανουάριο θα πληρώσει μισό πρόστιμο

Αντιμέτωποι με πρόστιμο 100 ευρώ, το οποίο θα επιβάλλεται μέσω ΑΑΔΕ κάθε μήνα για όσο παραμένουν ανεμβολίαστοι, είναι από σήμερα όσοι άνω των 60 ετών δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Τα πρόστιμα δε θα περικόπτονται από τη σύνταξη, αλλά θα βεβαιώνονται στην εφορία.

Ερωτηθείς για το μέχρι πότε θα ισχύει το πρόστιμο, ο Μάκης Βορίδης είπε πως αυτό είναι θέμα… πανδημίας.

«Τα μέτρα υπάρχουν για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Αν φτάσουμε σε ένα σημείο που έχουμε ξεπεράσει την πανδημική κρίση, όλα τα μέτρα θα αναθεωρηθούν», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σχετικά με τους υγειονομικούς σε αναστολή και σε ερώτημα αν επιστρέφουν στα τέλη Μαρτίου, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «από στο Σεπτέμβριο συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων  επέλεξε να μην συνεισφέρει, ενώ συνάδελφοι που τους αναπλήρωσαν συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή μάχη».

Αναφορικά με τις λεπτομέρειες του επιχειρησιακού σχεδίου για αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι «η ιδέα είναι ότι θα υπάρχει αστυνομική δύναμη εντός για να επεμβαίνει ή να κινητοποιεί τις κατάλληλες δυνάμεις επέμβασης, εάν αυτό απαιτείται»

«Η Αστυνομία επεμβαίνει όταν το ξέρει, επομένως είναι προϋπόθεση οι πρυτανικές αρχές να ενημερώνουν», επεσήμανε.¨

Τέλος, για το εάν τα αυξημένα κρούσματα και οι αντίστοιχες απουσίες στο Δημόσιο δημιουργούν πρόβλημα λειτουργίας, είπε: «Δεν είναι σε έκταση που να δημιουργείται δυσλειτουργία οι απουσίες και νοσήσεις στο δημόσιο. Πολύ μεγαλύτερη είναι η πίεση στα σχολεία, όπου διαπιστώσαμε σημαντική αύξηση νοσούντων γι αυτό εγκρίθηκαν 4.500 προσλήψεις».

Γεωργαντάς: «Δε θα γίνει καμία παρακράτηση από μισθό ή σύνταξη»

Στο πρόστιμο των 100 ευρώ αναφέρθηκε και ο Γιώργος Γεωργαντάς.

«Το πρόστιμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα επιβληθεί σε όσους πολίτες άνω των 60 ετών μέχρι τις 16 Ιανουαρίου δεν είχαν ξεκινήσει τον εμβολιασμό τους. Εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει, ωστόσο μετά 90 ημέρες από την νόσηση πρέπει να κάνουν το εμβόλιο» είπε υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στον ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε, αν κάποιος εμβολιαστεί τις επόμενες ημέρες του Ιανουαρίου, θα πληρώσει πρόστιμο 50 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top