ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στην ΑΣΟΕΕ: Ντροπιαστική επίθεση τραμπούκων

«Στρώνει το έδαφος στην κυβέρνηση για περαιτέρω αντιδραστικές αποφάσεις» 

ΑΣΟΕΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επίθεση σε καθηγητή και φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο), την οποία καταδικάζει και χαρακτηρίζει «επίθεση τραμπούκων». 

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν καθηγητή

Υποστηρίζει παράλληλα ότι «στρώνει το έδαφος στην κυβέρνηση για περαιτέρω αντιδραστικές αποφάσεις που αφορούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση». 

ΣΥΡΙΖΑ: Μνημείο ανεπάρκειας οι εξαγγελίες για την ακρίβεια στην ενέργεια

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει στην ανακοίνωσή του:   

«Η επίθεση κουκουλοφόρων τραμπούκων στην ΑΣΟΕΕ εναντίον καθηγητή και φοιτητών καταδικάζεται αυτονόητα από κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη.

Η ντροπιαστική αυτή ενέργεια έχει ως στόχο τον ίδιο τον χώρο του πανεπιστημίου και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών που αυτονόητα θα πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους. Οι κουκουλοφόροι τραμπούκοι δυσφημούν για ακόμη μία φορά το φοιτητικό κίνημα, με το οποίο όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση, αλλά και βρίσκονται σε ευθεία ιδεολογική, πολιτική και ηθική αντιπαράθεση.

Ακόμα η επίθεση στην ΑΣΟΕΕ στρώνει το έδαφος στην κυβέρνηση για περαιτέρω αντιδραστικές αποφάσεις που αφορούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Καλούμε κάθε δημοκρατική πολιτική δύναμη στην απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού».

Καταδίκη και από το ΚΙΝΑΛ 

  

Την επίθεση καταδίκασε και το Κίνημα Αλλαγής, με δήλωση της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτού Δράμας και τομεάρχη Παιδείας & Θρησκευμάτων του κόμματος, η οποία ανέφερε; 

«Τα απαράδεκτα περιστατικά βίας εναντίον του πανεπιστημιακού προσωπικού καταδεικνύουν το αδιέξοδο της σημερινής κατάστασης στα ΑΕΙ, καθώς επιβεβαιώνουν την αδυναμία εφαρμογής των μέτρων που ψηφίστηκαν με τυμπανοκρουσίες και καθημερινά αποδεικνύονται ατελή και αναποτελεσματικά.  Το Κίνημα Αλλαγής επαναφέρει την πρόταση νόμου που καταθέσαμε για την ασφάλεια των ΑΕΙ, τη μόνη εφικτή και ρεαλιστική επιλογή».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top