ΣΥΡΙΖΑ: Μνημείο ανεπάρκειας οι εξαγγελίες για την ακρίβεια στην ενέργεια

Τι αναφέρουν σε δήλωσή τους οι αρμόδιοι τομεάρχες Σ. Φάμελλος - Π. Πέρκα

ΣΥΡΙΖΑ

Μνημείο ανεπάρκειας χαρακτηρίζουν σε κοινή τους δήλωση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ακρίβεια στην ενέργεια ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος και Αναπληρώτριας Τομεάρχης Θεοπίστη Πέρκα.

Μητσοτάκης: Πρόγραμμα για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών
 

«Ενώ η Ελλάδα έκλεισε το 2021 στην πρώτη θέση ακρίβειας της χονδρεμπορικής αγοράς ρεύματος στην Ευρώπη, κάτι που συνεχίζεται και το 2022, και ενώ νοικοκυριά, επαγγελματίες, επιχειρήσεις, Δήμοι και αγρότες ήδη καλούνται να πληρώσουν τριπλάσιους λογαριασμούς ρεύματος, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύει ακόμα μια φορά ότι δεν θέλει και δεν μπορεί να διαχειριστεί το κρίσιμο πρόβλημα ακρίβειας στην ενέργεια, για το οποίο η ίδια έχει σημαντική ευθύνη.Για τέσσερις μήνες η εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ότι τάχατες θα κάλυπτε το 80% των αυξήσεων σε όλους τους καταναλωτές, έχει μείνει στο κενό. Σήμερα ήρθε να εξαγγείλει εκ νέου την επιδότηση της ακρίβειας, χωρίς να αναφέρει ούτε ένα μέτρο για τον έλεγχο της αγοράς, τη μείωση των τιμών, την αντιμετώπιση της χειραγώγησης τιμών και της αισχροκέρδειας για την οποία τον κατηγορεί ανοιχτά πλέον η ελληνική βιομηχανία» αναφέρουν οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ. 

Επιδότηση ρεύματος: Ανακοινώνεται νέο πακέτο για νοικοκυριά - επιχειρήσεις

Σ. Φάμελλος και Θ. Πέρκα ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση «δεν ανακοίνωσε ούτε ένα μέτρο και για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» και καταλήγουν στην κοινή τους δήλωση: 

Συναγερμός σε Ελλάδα και ΕΕ για την «εκτόξευση» των τιμών ενέργειας
 

Το αυξημένο ενεργειακό κόστος απειλεί πλέον όλη την κοινωνία και την οικονομία. Και ο υπεύθυνος για όλα τα χαράτσια στην ενέργεια είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Οι λογαριασμοί δεν πληρώνονται με διαγγέλματα στην τηλεόραση και κούφια συνθήματα. Απαιτείται άμεσα αλλαγή πολιτικής και κυβέρνησης. Κάθε μέρα που περνάει είναι ήδη αργά. Η ζημιά που κάνει η κυβέρνηση ΝΔ  στην ελληνική οικονομία και κοινωνία είναι ήδη ανεπανόρθωτη».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top