Συναγερμός σε Ελλάδα και ΕΕ για την «εκτόξευση» των τιμών ενέργειας

Το κρύο έφερε νέες αυξήσεις σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα      

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις αυξήσεις σε φυσικό αέριο - ηλεκτρικό ρεύμα, με τον χάρτη με τις τιμές ενέργειας στην ΕΕ 

Η Ευρώπη μπήκε για τα καλά στον χειμώνα και η ανάγκη για περισσότερη θέρμανση, εκτόξευσε στα ύψη το κόστος ενέργειας, σημαίνοντας συναγερμό στις Βρυξέλλες. 

Γιατί αυξάνονται οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη 

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Παππούς  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι φόβοι που είχαν εκφράσει οι αναλυτές: ότι όταν τα νοικοκυριά θα πρέπει να ανάψουν καλοριφέρ, κλιματιστικά και σόμπες για να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές θερμοκρασίες, οι τιμές στην ενέργεια θα «πετάξουν».

Γεωργιάδης: Παράταση στα μέτρα στήριξης για τις τιμές της ενέργειας 

Η τιμή του φυσικού αερίου- και λόγω του γεωπολιτικού μπρα ντε φερ της Δύσης με τη Ρωσία- ξεπέρασε σήμερα τα 146 ευρώ, ενώ οι τιμές ρύπων κινούνται σταθερά γύρω στα 80 ευρώ. 

Το αποτέλεσμα στον χάρτη δείχνει όλη την Ευρώπη να υποφέρει από πολύ υψηλές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικά δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση η Ελλάδα, με τη χονδρική τιμή να έχει σπάσει το φράγμα των 340 ευρώ. 

Hλεκτροσόκ σε καταστήματα και επιχειρήσεις από τους λογαριασμούς ρεύματος

Η ενεργειακή κρίση υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει τουλάχιστον 350 δισ. ευρώ σε νοικοκυριά- επιχειρήσεις και το πώς αποτραπεί αυτό συζητήθηκε για μια ακόμα φορά στο Συμβούλιο των Yπουργών Ενέργειας της ΕΕ , στο οποίο συμμετείχε και ο Έλληνας Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, o οποίος επισήμανε την ανάγκη να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών ενέργειας, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top