Γεωργιάδης: Παράταση στα μέτρα στήριξης για τις τιμές της ενέργειας 

Εφόσον συνεχιστεί το διεθνές φαινόμενο αύξησης των τιμών     

Παράταση των μέτρων στήριξης για την άνοδο των τιμών ενέργειας (ΔΕΗ, πετρέλαιο, φυσικό αέριο) αν το διεθνές φαινόμενο της αύξησης συνεχισθεί και μετά το τέλος του έτους προανήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον Σκάι.  Για το ίδιο ζήτημα ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο έχει αυξηθεί  το επίδομα κατά 20%. 

Σκρέκας: Έως 3 ευρώ τον μήνα η αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος

Ο ίδιος εξέφρασε πάντως την εκτίμηση ότι ενδέχεται το φαινόμενο της αύξησης των τιμών να είναι παροδικό.  «Όπως διανύουμε μια περίοδο που η άνοδος φαίνεται παροδική, καθώς άνοιξαν οι οικονομίες μετά την πανδημία, έτσι μπορεί να  επέλθει μια ισορροπία και να κατέβουν οι τιμές» τόνισε. 

Κομισιόν: Ετοιμάζει μέτρα κατά της ακρίβειας στους λογαριασμούς ρεύματος

Για το ίδιο θέμα συμπλήρωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης:   

«Ασφαλώς αν τα φαινόμενο συνεχιστούν θα συνεχιστούν τα μέτρα και μετά το τέλος του χρόνου… Δε θα αφήσουμε τον κόσμο που είναι αδύναμος, να παγώσει». 

Μητσοτάκης από την Κόρινθο: Θα απορροφήσουμε την αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα

Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν γενικευμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας και ότι  γίνονται συστηματικοί έλεγχοι στην αφορά.  

Ο Υπουργός Ανάπτυξης επικαλέστηκε τα στοιχεία της Eurostat ότι η Ελλάδα έχει την 3η καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη με 2,1% στην αύξηση του τιμάριθμου. «Η Ισπανία είναι 4,1% και εμείς 2,1%. Και ο Τσίπρας μας έλεγε να ακολουθήσουμε το ισπανικό παράδειγμα. Η Ελλάδα είναι σταθερά στις χώρες με το χαμηλότερο πληθωρισμό στην Εύρη είμαστε η 3η με διαφορά 0,1 από τη δεύτερη» ανέφερε.   

Επισήμανε επίσης ότι σε άλλες χώρες, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν και ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ, αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία έλλειψη στην εφοδιαστική αλυσίδα.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top