Έρχεται η ηλεκτρονική ταυτότητα το πρώτο τρίμηνο του 2022

324.000 συμπολίτες μας έχουν κατεβάσει την εφαρμογή

Τα εφτά εκατομμύρια θα ξεπεράσουν σήμερα οι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΙ.

Οι εμβολιασμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα rapid test στις γιορτές

Σύμφωνα με στοιχεία 7.430.000 έχουν κάνει την πρώτη δόση, 7.000.000 τη δεύτερη ενώ 3.300.000 έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη. 1.300.000 έχoυν προγραμματίσει το ραντεβού τους για τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, στο τραπέζι είναι το σενάριο για υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε μερίδα πολιτών κάτω των 60 ετών. 

Οι άνω των 60 ετών έχουν κάνει την τρίτη αναμνηστική δόση σε ποσοστό 90%. 

Ψηφιακή ταυτότητα

324.000 συμπολίτες μας έχουν κατεβάσει την εφαρμογή Covid Free Gr Wallet και έχουν χρησιμοποιήσει το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας. Μπορούν να την βρουν στο Google Play Store και στο Apple App Store. Η εφαρμογή ενσωματώνει απόσπασμα της ταυτότητας την οποία επιδεικνύουν κατά τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Έτσι θα έχουν στο κινητό τους και την ταυτότητα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού.Η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν αντικαθιστά την ταυτότητα αλλά χρησιμοποιείται μόνο για τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης

«Πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία», τόνισε ο κος Γεωργαντάς, ενώ όπως εξήγησε διευκολύνει εκτός από τους πολίτες και τους επαγγελματίες.

Covid Free Gr Wallet: Πώς θα κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό

Κλείνοντας, προανήγγειλε ότι στους τρεις πρώτους μήνες του νέου έτους θα έχουμε έτοιμη και την ταυτότητα μας ηλεκτρονικά την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όπου θέλουμε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top