Θάνος Πλεύρης: Τι είπε για τη λήψη νέων μέτρων και ένα ενδεχόμενο lockdown

«Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή μεγαλύτερη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας»

Όσα είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για την εφαρμογή των νέων μέτρων και το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν - Πηγή/βίντεο: Mega

Λίγο μετά την ψυχρολουσία των 21.657 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Ελλάδα την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μίλησε για το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων προκειμένου να αναχαιτιστεί το νέο κύμα.

Μιλώντας στο Mega, ξεκαθάρισε ότι ναι μεν η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο, όμως θα αποφασίσει αν τα μέτρα που εισηγήθηκε θα εφαρμοστούν νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου και ότι δεν πρόκειται να συζητηθούν νέα μέτρα.

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη το πρωί της Τετάρτης για τα κρούσματα 

Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε αποφασίσει κάποια μέτρα τα οποία εξετάζαμε αν θα εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου ή αν θα εφαρμοζόντουσαν άμεσα.

«Χθες που είχαμε τη σύσκεψη στην Επιτροπή και εκτιμήσαμε ότι βάσει των κρουσμάτων που είχαμε, αλλά και της πίεσης στο σύστημα, θα έπρεπε να πάμε σε εφαρμογή των μέτρων στις 3 Ιανουαρίου. Τώρα, όμως, έχουμε μία αύξηση των κρουσμάτων που περιμέναμε ότι θα την έχουμε, αλλά όχι τόσο άμεσα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι είχε υπολογιστεί αυτή η «έκρηξη» νέων κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Δεν είναι κάτι το οποίο μας αιφνιδιάζει, αλλά είναι κάτι που μας προβληματίζει. Αύριο θα συνεδριάσει η Επιτροπή, ώστε τα μέτρα, τα οποία έχουν αποφασιστεί, αν χρειάζεται να εφαρμοστούν νωρίτερα. Δεν μιλάμε, λοιπόν, για νέα μέτρα, αλλά για εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν σε προηγούμενο χρονικό στάδιο, ενδεχομένως και την επόμενη ημέρα.

Πλεύρης: «Θα προσαρμοστεί το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν»

«Αν εφαρμοστούν νωρίτερα τα μέτρα, προφανώς θα υπάρξει προσαρμογή και για το ρεβεγιόν, έτσι ώστε στο κομμάτι της διασκέδασης και της εστίασης να μην υπάρξει υπερμεταδοτικότητα, όπως συμβαίνει στα κλαμπ και στη διασκέδαση με τους όρθιους», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο σπίτι στα σενάρια της κυβέρνησης!

Αν αποφασίσουμε να πάμε σε ωράριο πριν την Πρωτοχρονιά, θα εκτιμήσουμε το γεγονός ότι ο χρόνος αλλάζει στις 24:00 και άρα δεν μπορεί να είναι 24:00 η ώρα το ωράριο της Πρωτοχρονιάς.

Πλεύρης: «Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή μεγαλύτερη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας»

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ακόμα ότι παρά το ρεκόρ νέων μολύνσεων το Εθνικό Σύστημα Υγείας δε δέχεται μεγάλη πίεση στην παρούσα φάση.

«Αυτό μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι. Να σας φέρω ένα παράδειγμα από τη Γερμανία: Σε 11.000 κρούσματα Όμικρον είχαμε 128 νοσηλείες και 4 θανάτους. Άρα βλέπουμε ότι σε όλες τις χώρες η Όμικρον είναι φοβερά μεταδοτική, αλλά δεν δείχνει πιέζει τόσο τα νοσοκομεία», πρόσθεσε.

Δεν πρέπει να μας τρομάζει ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων. Δεν θεωρώ ότι θα χρειαστεί lockdown.

«Άρα, στην κορύφωση της Όμικρον θα έχουμε και παραπάνω κρούσματα. Δεν κοιτάμε μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων, τον περιμένουμε. Δεν θέλουμε να τρομάζει ο κόσμος. Πότε ανησυχούμε; Όταν αυτά τα κρούσματα συνεπάγονται νοσηλείες», υπογράμμισε.

Τέλος, υποστήριξε ότι δε θα χρειαστεί κανένα lockdown, όπως δεν υπεβλήθη και κατά την επέλασης της μετάλλαξης Δέλτα που θεωρείται πιο «δύσκολη» μετάλλαξη.

«Στην κορύφωση της Δέλτα δεν χρειάστηκε να πάμε σε πιο έντονα περιοριστικά μέτρα. Αντίστοιχα και στην Όμικρον, αν οι βαριές νοσήσεις είναι πολύ λιγότερες, δεν θα οδηγηθούμε σε παραπάνω μέτρα από αυτά τα οποία εξαγγείλει, τα οποία είναι περιοριστικά μέτρα στην διασκέδαση, στους αθλητικούς χώρους και στην τηλεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πλεύρης αποδέχθηκε το αίτημα συνάντησης με εκπροσώπους της Super league

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αποδέχθηκε το αίτημα συνάντησης με τους εκπροσώπους της Super league. Η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 13.30.

«Καταλαβαίνω την πικρία των φιλάθλων και τις ενστάσεις των ομάδων. Αν τηρηθούν τα μέτρα στα γήπεδα, πολύ γρήγορα θα έχουν περισσότερο κόσμο», ανέφερε νωρίτερα στο Mega.

«Εμείς αυτό που θέλουμε να δούμε είναι ότι η μάσκα θα τηρείται και δεν θα τη βγάζουν οι φίλαθλοι με το που θα μπαίνουν στο γήπεδο», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top