Σφοδρή σύγκρουση Μαξίμου – ΣΥΡΙΖΑ για κρούσματα και αναρτήσεις Τσίπρα

Οικονόμου: Δημαγωγία και υποκρισία – Ηλιόπουλος: Εθνικός ψεύτης ο Οικονόμου

Σφοδρή σύγκρουση ξέσπασε ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αύξηση  κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και τις αναρτήσεις του Αλέξη Τσίπρα για τον ίδιο λόγο.  

Νέα ανάρτηση Τσίπρα: Να επιστρέψει αμέσως ο Μητσοτάκης στην Αθήνα  

«Δημαγωγία, υποκρισία και καιροσκοπισμός σε όλο τους το μεγαλείο» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 Οικονόμου: «Αύριο οι εισηγήσεις για τα νέα μέτρα» -Τι είπε για τα σχολεία

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε συγκεκριμένα: 

«Ο κ. Τσίπρας, όταν δεν πετροβολεί, είτε αναφέρεται σε πράγματα που έχουν γίνει μήνες τώρα είτε επιδίδεται σε ένα μπαράζ μετρολογίας, με αντιφατικές, αποσπασματικές και ανεφάρμοστες, στη δεδομένη πραγματικότητα, ιδέες. Παρόλα αυτά σήμερα θέλουμε να ρωτήσουμε με απόλυτη σαφήνεια: Σε ποια δήλωσή του από την περασμένη Τετάρτη πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα σχετικά με την υπερμετάδοση της «Όμικρον», κυρίως σε νέους ανθρώπους, σε χώρους όπως η εστίαση, η διασκέδαση, τα γήπεδα; Μέτρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε και είναι έτοιμη όποια στιγμή κριθεί σκόπιμο να εφαρμόσει και νωρίτερα προτάσσοντας τη δημόσια υγεία. Καμία πρόταση, καμία θέση. Ούτε μέχρι σήμερα, ούτε και σήμερα. Δημαγωγία, υποκρισία και καιροσκοπισμός σε όλο τους το μεγαλείο».

Η απάντηση του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  

Απαντώντας ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος,  «επέστρεψε» την κατηγορία για «δημαγωγία και λαϊκισμό» και χαρακτήρισε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο «Εθνικό μας ψεύτη». 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ηλιόπουλου: 

«Ο εθνικός μας ψεύτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου για μια ακόμη φορά καταφεύγει στη δημαγωγία και λαϊκισμό σε μια προσπάθεια να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης. Από την αρχή της πανδημίας ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχονται συνεχώς με νέες προτάσεις μέτρων για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Δυστυχώς για τους πολίτες ο κ. Μητσοτάκης αντί να τα υιοθετήσει, τους καταδικάζει σε μια ακόμα οριζόντια καραντίνα.

Η τελευταία δέσμη εννέα μέτρων που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. Την παραθέτω μήπως έστω και τώρα υιοθετήσουν ορισμένα από τα μέτρα και μπορέσουμε να σώσουμε ότι σώζεται.  

 • Άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων για να μην έχουμε κάθε μέρα 150 ανθρώπους να περιμένουν μία ΜΕΘ, με αποτέλεσμα εκατοντάδες απώλειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί, όπως επιβεβαίωσε και η μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα. 

• Υποχρεωτικά ράπιντ τεστ με αποζημίωση από το Δημόσιο για όλους,  εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. 
• Άμεση επαναφορά της τηλεργασίας στο μέγιστο βαθμό όπου μπορεί να εφαρμοστεί. 
• Άμεση πρόσληψη 800 και πλέον ιατρών που έχουν κάνει τα χαρτιά τους και περιμένουν στις λίστες αναμονής για να ενταχθούν στο ΕΣΥ. 
• Άμεση ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για προνοσοκομειακή φροντίδα με χρέωση κάθε κρούσματος σε αντίστοιχο υγειονομικό σημείο αναφοράς (ΤΟΜΥ, Κέντρο Υγείας ή επαγγελματία Υγείας). • Μέτρα για αποφυγή συγχρωτισμού σε μαζικούς χώρους και ΜΜΜ. 
• Προετοιμασία με προσλήψεις εξπρές αναπληρωτών εκπαιδευτικών για άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές με σπάσιμο τμημάτων και άμεση αλλαγή του πρωτοκόλλου 50+1% που έχει μετατρέψει τα σχολεία σε εκκολαπτήριο ακραίας διασποράς του ιού στην κοινότητα. 
• Άμεση εκκίνηση πανελλαδικής εκστρατείας για πρώτη και τρίτη δόση εμβολίου, πόρτα-πόρτα όπως στο μοντέλο της Πορτογαλίας, με τη συνδρομή Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων της εκάστοτε περιοχής.
 • Άμεση επανεκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος για τα παιδιά, το οποίο μέχρι χθες είχε παγώσει με την πλατφόρμα να παραμένει κλειστή για πολλές μέρες».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top