Covid Free Wallet: Mπαίνει και η ψηφιακή ταυτότητα - Τι στοιχεία θα έχει

Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός και για άλλες ηλικιακές ομάδες

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μπορεί να ενσωματωθεί και η ψηφιακή ταυτότητα στο Covid Free Wallet, την εφαρμογή για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, στην εφαρμογή θα περιέχεται ένα απόσπασμα της ταυτότητας με στοιχεία όπως η φωτοτογραφία, το ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Και η ταυτότητα στο Covid Free Wallet

Οι πολίτες θα μπορούν να την επιδεικνύουν μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και έτσι θα διευκολύνονται και οι ίδιοι και η διαδικασία των ελέγχων, εξήγησε ο υφυπουργός, μιλώντας στον Σκάι.

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά στα ποσοστά των εμβολιασμένων που έχουν λάβει την αναμνηστική δόση.

Υποχρεωτική μάσκα: Τι πρόστιμο θα πληρώσετε εάν δεν τη φοράτε

«Ήμασταν η πρώτη χώρα που επέτρεψε τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων με την Τρίτη δόση καθώς και η 1η χώρα στην Ευρώπη που προσδιόρισε την χρονική απόσταση μεταξύ 2ης και 3ης δόσης στο τρίμηνο», σχολίασε ο κ. Γεωργαντάς για το συγκεκριμένο γεγονός.

Μάλιστα στην ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα των άνω των 60, το 90% των δικαιούχων έχει ήδη κάνει την αναμνηστική δόση, επεσήμανε ο ίδιος

Σύμφωνα με τον ίδιο, 7,4 εκατ. του γενικού πληθυσμού έχει πραγματοποιήσει την 1η εμβολιαστική δόση, δηλαδή το 70,4% του γενικού πληθυσμού ή το 80,2% του ενήλικου πληθυσμού.

Νέα μέτρα: Μάσκα παντού από αύριο - Ακυρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις

Τέλος, όσον αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και ηλικίες κάτω 60 ετών, υπό την απειλή προστίμου, ο κ. Γεωργαντάς είπε: «Θα κριθεί από πολλά δεδομένα».

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα και όσους είναι άνω των 50 ετών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top