Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Και η ταυτότητα στο Covid Free Wallet

Eύκολη ταυτοποίηση, δίχως επίδειξη εγγράφου

Και η ταυτότητά μας θα είναι διαθέσιμη εντός των επομένων ημερών στο Covid Free Wallet, την εφαρμογή για τα κινητά, όπου βρίσκονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Με τροπολογία του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπεται η ψηφιοποίηση της αστυνομικής ταυτότητας και η ένταξή της στην εφαρμογή, προκειμένου να γίνει ευκολότερα ο έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Covid Free Gr Wallet: Πώς λειτουργεί το ψηφιακό πορτοφόλι πιστοποιητικών

«Έχουμε παρατηρήσει όλοι ότι όταν πάμε σε ένα κατάστημα σύμφωνα με τα μέτρα που υπάρχουν κατά της διάδοσης του κορωνοϊού μαζί με το πιστοποιητικό που έχουμε στο κινητό μας ή σε έγχαρτη μορφή, μας ζητάνε και την ταυτότητά προκειμένου να διαπιστώσουν ότι συμπίπτει το όνομα με το πρόσωπο, το οποίο θέλει να εισέλθει σε ένα κατάστημα», δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Covid Free Wallet: Αποθηκεύστε στο κινητό το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Όπως εξήγησε, θα αφορά μόνο στην επίδειξης της ταυτότητας και ο καταστηματάρχης δε θα έχει πρόσβαση στην επαλήθευση ή στα στοιχεία της. 

Ποια στοιχεία της ταυτότητας θα εμφανίζονται στο Covid Free Wallet

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολίτες θα μπαίνουν στην πλατφόρμα, θα συμπληρώνουν τους κωδικούς του Taxisnet και τον OTP (One Time Password) που θα τους αποστέλλεται στο κινητό τους και αυτόματα θα τους εμφανίζονται ορισμένα στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Στην πρώτη ψηφιακή μορφή της ταυτότητας θα αναγράφονται το όνομα, το επώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, αλλά και η φωτογραφία της ταυτότητας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top