Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Προβάδισμα 16 μονάδων για Ανδρουλάκη έναντι Παπανδρέου

Οι ψηφοφόροι του Λοβέρδου καθορίζουν τον νικητή του δεύτερου γύρου

Ανδρουλάκης - Παπανδρέου

Με διψήφιο ποσοστό προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης του Γιώργου Παπανδρέου για τον β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, που θα γίνουν την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα της Interview για την politic.gr, στην στην ερώτηση «Ποιον θα ψηφίσετε για Πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ την επόμενη Κυριακή», οι συμμετέχοντες του πρώτου γύρου των εκλογών σε ποσοστό της τάξης του 56.6% επιλέγουν τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 40% προτιμά τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ μόλις το 3.4% δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

Δημοσκόπηση Politic

Αν και το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, θα μπορούσε να προμηνύει μεγαλύτερη διαφορά των 16 μονάδων, το ποσοστό του 40% για τον Γιώργο Παπανδρέου δείχνει ότι η πολιτική νοσταλγία είναι ικανή να πείσει ότι μπορεί να προσφέρει εκλογική προοπτική.

ΚΙΝΑΛ: «Στον αέρα» το debate για Aνδρουλακη - Παπανδρέου

Ανάλογα είναι τα ποσοστά και όσον αφορά το ερώτημα  «ποιος μεταξύ των δύο υποψηφίων μπορεί να πετύχει υψηλότερα ποσοστά για το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ».

Το 56.5% από τα μέλη και φίλους του ΚΙΝΑΛ ψηφίζει με κριτήριο την ανανέωση του κόμματος υπέρ του κ. Ανδρουλάκη και το 39.1% υπέρ του πρώην πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου.

Δημοσκόπηση ΚΙΝΑΛ

Οι ψηφοφόροι του Λοβέρδου καθορίζουν τον νικητή του δεύτερου γύρου

Καταλύτη για το αποτέλεσμα του β΄ γύρου των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ και την ανάδειξη νέου προέδρου φαίνεται πως αποτελεί ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ανδρουλάκης – Παπανδρέου: Αλληλοκατηγορίες και απαντήσεις

Μετά τη δημόσια θέση που πήρε ο κ. Λοβέρδος υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη, κάνοντας λόγο για σεβασμό του μηνύματος που έστειλαν οι κάλπες της πρώτης Κυριακής, το 67% των ψηφοφόρων του μετακυλίεται στην υποψηφιότητα Ανδρουλάκη και το 25% στον Παπανδρέου.

Ανδρέας Λοβέρδος: Ψηφίζω Νίκο Ανδρουλάκη για αρχηγό του ΚΙΝΑΛ 

Αξιοσημείωτο είναι ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων των Καστανίδη, Χρηστίδη και Γερουλάνου τάσσονται υπέρ του προσώπου του Παπανδρέου.

Παράλληλα, παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός ότι αν και Ανδρουλάκης και Χρηστίδης φαίνεται να έχουν εξαρχής κοινές εκλογικές δεξαμενές στην «πράσινη» νεολαία, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Χρηστίδη μεταφέρεται υπέρ του της υποψηφιότητας Παπανδρέου.

Δημοσκόπηση ΚΙΝΑΛ

Επαναφορά του ΠΑΣΟΚ θέλουν 8 στους 10 ψηφοφόροι

Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα στο Κίνημα Αλλαγής, σχεδόν 8 στους 10 (77,1%) των ψηφοφόρων επιθυμεί την επαναφορά του ονόματος του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετοι δηλώνουν το 11,8%.

Μέχρι στιγμής ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το όνομα του ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη, ο κ. Ανδρουλάκης έχει ξεκαθαρίσει πως, εάν εκλεγεί, το ΠΑΣΟΚ και ο ήλιος θα υπάρχουν στη νέα ονομασία.

Δημοσκόπηση ΚΙΝΑΛ

Επαναφορά των παλιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλει η πλέιοψηφία

Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής είναι ένα πολιτικό γεγονός με αυτοτελή αξία που όμως αφορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ιδίως της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, το 82.5% των φίλων/μέλων του ΚΙΝΑΛ επιθυμεί να επιστρέψουν στο κόμμα, τα άτομα που στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά παράδοση ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ. Το 11.8% επιθυμεί την επαναφορά ψηφοφόρων από το χώρο της ΝΔ.

Δημοσκόπηση ΚΙΝΑΛ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top