Ανδρουλάκης – Παπανδρέου: Αλληλοκατηγορίες και απαντήσεις

Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ των δύο υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ στον β’ γύρο

Ανδρουλάκης Παπανδρέου

Με εκατέρωθεν βολές και απαντήσεις στην κριτική που δέχονται ξεκίνησαν ήδη ένα άτυπο...  debate ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου, οι δύο υποψήφιοι του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ.     

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Φουντώνει» η μάχη μεταξύ Ανδρουλάκη – Παπανδρέου

Την αρχή έκανε ο πρώην πρωθυπουργός και αντίπαλος του Ν. Ανδρουλάκη στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος υποστήριξε ότι ο συνυποψήφιός του, ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, το 2012, είχε αποδεχθεί στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου διορισμούς με τη συμφωνία 4-2-1 καταργώντας στην πράξη την μεταρρύθμιση του open.gov.

O Nίκος Ανδρουλάκης απάντησε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ότι πρόκειται για fake news, καθώς συμφωνήθηκε αυτό από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ το 2012 και ο ίδιος εξελέγη γραμματέας έναν χρόνο αργότερα, το 2013.

Ανδρέας Λοβέρδος: Ψηφίζω Νίκο Ανδρουλάκη για αρχηγό του ΚΙΝΑΛ 

«Στο συνέδριο που εξελέγην γραμματέας, εξελέγην με έναν όρο. Ότι όσοι μπήκαν στο σύστημα 4-2-1 από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποκλείονται από κάθε κομματική θέση. Αυτό έγινε με δική μου πρωτοβουλία, επειδή διαφωνούσα με αυτό το σύστημα. Είναι αδιανόητο να κάνουμε τέτοια fake news», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αυτά είναι τα επίσημα αποτελέσματα στο Κίνημα Αλλαγής 

Ο κ. Ανδρουλάκης  έγινε αντικείμενο κριτικής του κ. Παπανδρέου και για το ζήτημα του veto στην ΕΕ. «Το βέτο για τα ενταξιακά δεν αλλάζει, είναι δομικό στοιχείο της Ένωσης. Αυτό που αλλάζει είναι θέματα κυρώσεων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι η λεγόμενη ειδική πλειοψηφία. Εδώ, όμως, υπάρχει κάτι σοβαρότερο. Αυτά που λέω εγώ τα έλεγε και ο πρώην πρωθυπουργός. Υπήρχε η διαπραγματευτική ομάδα όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και προσπαθούσαμε να αλλάξουμε τότε το Ευρωσύνταγμα, όπου και με άρθρα εκείνης της εποχής στον ξένο Τύπο τάσσεται υπέρ της ειδικής πλειοψηφίας. Συμφωνούσαμε τότε. Τώρα υπάρχει άλλη άποψη από την πλευρά του κ. Παπανδρέου» απάντησε ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Παρουσίασε επίσης άρθρο του Politico από τον Μάιο του 2003, στο οποίο, όπως ανέφερε, ο κ. Παπανδρέου έλεγε άλλα από αυτά που υποστηρίζει σήμερα για το δικαίωμα βέτο στην ΕΕ, όσον αφορά τα ενταξιακά θέματα.

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στον κ. Ανδρουλάκη και για το ζήτημα της ανανέωσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «την ανανέωση δεν την φέρνει ο φίλος μου ο Νίκος, δυστυχώς», ενώ έθεσε και το θέμα εκπροσώπησης στη Βουλή, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ευρωβουλευτής και όχι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου.  «Έχουμε το παράδοξο αν εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να μην έχουμε στη Βουλή πρόεδρο. Ποιος θα δώσει τη μάχη απέναντι σε Μητσοτάκη και Τσίπρα; Δεν μας λέει ποιος θα είναι», τόνισε. 

ΚΙΝΑΛ: Τα «κάστρα» που έκριναν το αποτέλεσμα των εκλογών

«Η ανανέωση είναι ένα ζήτημα πολιτικής συμπεριφοράς, πολιτικού ήθους, και προτάσεων» απάντησε ο Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος πρόσθεσε: «Πυξίδα για μένα είναι: Ισχυρό ΠΑΣΟΚ, ισχυρή παράταξη. Οι παλιές πρακτικές που πλήγωσαν τα μέλη και τους φίλους μας κι έφεραν διχόνοια δεν με αφορούν και δε θα τις ακολουθήσω», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ για την εκπροσώπηση του κόμματος στη Βουλή ανέφερε ότι το ζήτημα θα λυθεί θεσμικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top