Εμβόλιο κορωνοϊός: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τα παιδιά 5-11 ετών

Θα σταλούν κινητές μονάδες σε νησιά - Ειδική πλατφόρμα για απορίες γονέων

Από αύριο, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Σε πρώτη φάση οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε 75 περιοχές, ενώ για τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές θα σταλούν κινητά συνεργεία, όπως ενημέρωσε ο Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Από αύριο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα λειτουργεί με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας ειδική πλατφόρμα για να λύνονται οι απορίες των γονιών για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Εμβολιασμοί: Ανοίγει νέο Mega εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι στις 14 Δεκεμβρίου η κυρία Θεοδωρίδου και η κυρία Παπαευαγέλλου θα απαντήσουν ζωντανά μέσω του διαδικτύου σε απορίες και σε ερωτήσεις γονέων σε σχέση με τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής κατηγορίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές»

Ο κ. Οικονόμου είπε πως τα κρούσματα στα σχολεία έχουν μειωθεί και χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις προφάσεις, που επικαλούνται κάποιοι για να κρατούν μακριά τα παιδιά τους από το σχολείο.

Ο ίδιος εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη μη ψήφιση της διάταξης, που προβλέπει μέχρι και δύο χρόνια φυλάκιση στους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο.

«Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε αυτή τη διάταξη και για μια ακόμη φορά κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές και στο όνομα της άγρας ψήφων βάζει σε δεύτερη μοίρα ακόμα και το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση. Θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον ο κ. Τσίπρας κατά την διάρκεια της σημερινής του περιοδείας  στην Ήπειρο, εκτός από τον ξύλινο και αφοριστικό αντιπολιτευτικό του λόγο να μας εξηγήσει για ποιο λόγο υποστηρίζει αυτούς που στερούν από τα ανήλικα παιδιά τους το δικαίωμα να πάνε στο σχολείο, το δικαίωμα στην εκπαίδευση», σημείωσε.

Κλείστηκαν 201.000 ραντεβού πρώτης δόσης μέσα σε 10 μέρες

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, ο κ. Οικονόμου είπε πως μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 60 ετών, κλείστηκαν 201.000 ραντεβού για την πρώτη δόση μέσα σε 10 μέρες.

Αποκάλυψη Star: Lock down από 13/12 για όσους δεν έκαναν εγκαίρως γ’ δόση!

Εξ αυτών, περίπου 88.000 αφορούσαν πολίτες άνω των 60 ετών.

Την ίδια ώρα, έχουν κλειστεί 1.450.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης,  εκ των οποίων περισσότερα από 502.000 από πολίτες άνω των 60 ετών.

«Ο κ. Γιαννάκος θα δώσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη»

«Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Οικονόμου, σχολιάζοντας τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, περί κενών ΜΕΘ, που προορίζονται για τη νοσηλεία VIP ασθενών.

Έξαλλος ο Πλεύρης για τις VIP ΜΕΘ: Στη Δικαιοσύνη ο Γιαννάκος για όσα είπε

Όπως τόνισε, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα καταθέσει αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

«Οι ΜΕΘ είναι διαθέσιμες αποκλειστικά και μόνο με ιατρικά κριτήρια. Οποιοδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι αβάσιμος, ξένος προς την πραγματικότητα, προσβάλλει τους γιατρούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις και δηλητηριάζει αχρείαστα ένα ήδη τεταμένο κλίμα», σημείωσε.Σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, με την πρώτη διαθέσιμη ΜΕΘ που είναι εφικτή η μεταφορά τους γίνεται αμέσως, χωρίς κριτήρια διαχωρισμού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top