Έξαλλος ο Πλεύρης για τις VIP ΜΕΘ: Στη Δικαιοσύνη ο Γιαννάκος για όσα είπε

Τι εξήγησε για το περιστατικό με τον Μητροπολίτη Αγρινίου

Για ψεύδη, τα οποία θα κληθεί να αποδείξει ενώπιον της Δικαιοσύνης, κατηγόρησε τον Μιχάλη Γιαννάκο ο Θάνος Πλεύρης, σχολιάζοντας τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) πως κρατούνται κενές κλίνες ΜΕΘ για Vip πρόσωπα.

«Τις επόμενες μέρες θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη να αποδείξει αυτά που λέει. Είμαι εξοργισμένος», είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Σκάι.

Κορωνοϊός: Καταγγελία για «ρεζερβέ» VIP ΜΕΘ - Τι απαντά ο Οικονόμου

«Μπορώ να δεχθώ την κριτική, για το εάν έπρεπε να έχουμε αναπτύξει τις κλίνες, που θα έπρεπε, εάν θα έπρεπε να έχουμε παραπάνω προσωπικό…  Αλλά όχι να μας χαρακτηρίζει ένας συγκεκριμένος συνδικαλιστής εγκληματίες, εμάς και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές», σημείωσε.

«Το να λέγεται ότι γιατροί και νοσηλευτές και προφανώς και πολιτικά προϊστάμενοι, βρίσκονται σε ένα κύκλωμα εγκληματικό, που κρατάει κλίνες κενές προκειμένου αν αρρωστήσει πχ. ο Πλεύρης να μπορέσει να έχει κλίνη ΜΕΘ και να μην έχουν άλλοι συμπολίτες, αυτό είναι ψευδέστατο και συκοφαντικό. Έχω ήδη συντάξει την αναφορά αξιοποίνων πράξεων για να την καταθέσω», τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Έξαλλη η Παγώνη με τις «ΜΕΘ για VIPS»:«Λυπάμαι πάρα πολύ για τη συκοφαντία»

«Ας τολμήσει να πει ένα όνομα, δεν έχει πει. Αν το πει, τότε θα κινηθεί η μηνυτήρια αναφορά», συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης λέγοντας πως οι γιατροί δεν μπορούν να ανεχθούν ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τους κατηγορεί ότι κρατούν κρεβάτια.

Τι εξήγησε για το περιστατικό με τον Μητροπολίτη Αγρινίου

Σχετικά με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο κ. Πλεύρης είπε πως ζήτησε και ενημερώθηκε για το τι έχει συμβεί.

«Για την περίπτωση αυτή, έγινε αναγγελία, υπήρχε κενή κλίνη ΜΕΘ και μεταφέρθηκε ο Μητροπολίτης. Υπήρξε αντίστοιχο περιστατικό στο Αγρίνιο, που έγινε διαμαρτυρία. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εκείνη τη στιγμή δεν είχε ένδειξη μεταφοράς, λόγω κινδύνου. Όταν έγινε σταθερός, έγινε μεταφορά και αυτού του ανθρώπου», σημείωσε.

Επιμένει ο Γιαννάκος: Οι επώνυμοι δεν περιμένουν, όπως οι κοινοί θνητοί

Σε νέες του δηλώσεις για το θέμα, ο κ. Γιαννάκος επέμεινε στις καταγγελίες.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, το υπουργείο Υγείας εμφανίζει διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ, την ώρα που υπάρχει μακρά λίστα ασθενών που περιμένουν για μία κλίνη.

«Υπάρχουν τρύπες στο σύστημα. Οι επώνυμοι δεν περιμένουν όπως οι κοινοί θνητοί», είπε, αφήνοντας εκ νέου αιχμές για το θέμα με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο οποίος βρήκε ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό μέσα σε λίγες ώρες, την ώρα που ένας 58χρονος ασθενής στο ίδιο νοσοκομείο φέρεται να περίμενε μέρες.

Αιχμές για το θέμα με τις ΜΕΘ, άφησε και ο γ.γ. Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και Διευθυντής Νευροχειρούργος στο Γ.Ν. Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου.

«Όπως βλέπουμε, τις τελευταίες μέρες, οι VIP ασθενείς, βρίσκουν πάντα την πόρτα ανοιχτή στις ΜΕΘ», σχολίασε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top