Τηλεφώνημα Κυριάκου Μητσοτάκη- Μπλίνκεν

Πρωθυπουργός Ισραήλ: «Νίκο, Κυριάκο είστε φίλοι και σύμμαχοι»

Μήνυμα στην Άγκυρα στέλνουν Αθήνα, Λευκωσία και Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου Ελλάδος-Κύπρου και Ισραήλ που διεξάγεται αυτήν την ώρα.

Οι ηγέτες ετοιμάζονται να εκδώσουν σήμερα και κοινή διακήρυξη για την Ανατολική Μεσόγειο, βάζοντας φρένο  στις παράνομες Τουρκικές διεκδικήσεις στην περιοχή.   

Μητσοτάκης στο CNN: «Δε θα προχωρήσουμε σε lockdown στην Ελλάδα»

Ενώνοντας τις γροθιές τους, Μητσοτάκης, Αναστασιάδης και Μπένετ ανοίγουν την αυλαία της 3μερούς συνόδου Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ και στέλνουν μήνυμα στην χώρα που αποσταθεροποιεί τη γειτονιά μας: την Τουρκία. ¬_

«Δυστυχώς αυτό που βλέπουμε από την Τουρκία είναι μία συνεχόμενη αδια λαξία και μία απαράδεκτη επιθετικότητα στη χώρα και τις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Δεν είμαστε ούτε ανόητοι, ούτε τυφλοί απέναντι στις σημαντικότερες προκλήσεις που εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε» ανέφερε ο Πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. 

Eπικοινωνία Μητσοτάκη με τον Διάδοχο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων  

Πρωθυπουργός Ισραήλ: «Νίκο, Κυριάκο είστε φίλοι και σύμμαχοι» 

Ξεκάθαρη στήριξη από τον Ισραηλινό ΠΘ στις θέσεις Αθήνας-Λευκωσίας.

«Νίκο, Κυριάκο είστε φίλοι και σύμμαχοι» τόνισε ο Ναφτάλι Μπένετ. 

Οι 3 ηγέτες θα υπογράψουν και κοινή διακήρυξη για την Ανατολική Μεσόγειο. 

Πρώτο ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ Μητσοτάκη με τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ

«Βλέπω τη σχέση μας πιο πολύ σαν μία φιλία βασισμένη στις κοινές αξίες, στις δυνάμεις του καλού στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά: 

«Το τριμερές σχήμα μας με την Κύπρο είναι πάντα μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε την κοινή δέσμευσή μας στις δημοκρατικές δομές, στο διεθνές δίκιο και διασφαλίζουμε ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι σταθερή, εύπορη και ειρηνική».

Τηλεφώνημα Κυριάκου Μητσοτάκη- Μπλίνκεν 

Μετά από το Τελ ΑΒιβ... ο ΠΘ θα πάει στο Σότσι, όπου θα δει τον Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Ενόψει του ταξιδιού, ο ΚΜ μίλησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν. Και οι 2 τάχθηκαν υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, ανέφερε το State Department και αναγνώρισε τον κρίσιμο γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας: 

«Συνομίλησα σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη για τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ευρώπη» ανέφερε ο Μπλίνκεν σε Tweet του.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top