Eπικοινωνία Μητσοτάκη με τον Διάδοχο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων  

Επιβεβαιώθηκαν οι στρατηγικές σχέσεις των δύο κρατών  

Κυριάκος Μητσοτάκης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan, είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Δένδιας για συμφωνία με ΗΑΕ: Για πρώτη φορά ρήτρα αμυντικής συνδρομής!

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους επιβεβαιώθηκε ο στρατηγικός χαρακτήρας των σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που επισφραγίστηκε κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2020 και την υπογραφή της Κοινής Διακήρυξης Ευρείας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδος - ΗΑΕ, καθώς και της Συμφωνίας Συνεργασίας στους τομείς Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας. Τονίστηκε, επίσης, η κοινή, ισχυρή βούληση για περαιτέρω σύσφιξη και εμβάθυνση της συνεργασίας. 

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι για την εθνική εορτή των ΗΑΕ που φέτος εορτάζουν την πεντηκονταετία από την ίδρυσή τους (“The Year 50”) και του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα, πρόσκληση που ο Διάδοχος του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι αποδέχθηκε και οι λεπτομέρειες της οποίας θα διευκρινιστούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top