Θεοδωρικάκος για κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ: Καμία επιείκεια σε επίορκους 

Τι δήλωσε για όσους αστυνομικούς εμπλέκονται σε παράνομες ελληνοποιήσεις  

Εγκληματική οργάνωση μέσα στην αστυνομία «ξέπλενε» σκληρούς κακοποιούς, δίνοντάς τους πραγματικές ταυτότητες άλλων υπαρκτών προσώπων/ Ρεπορτάζ του Βάιου Σύρρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (01/12/21)

«Καμία επιείκεια σε επίορκους» διαμήνυσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης  Θεοδωρικάκος σχετικά με όσους αστυνομικούς κατηγορούνται για εμπλοκή σε κύκλωμα ελληνοποιήσεων.  Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε να φτάσει μέχρι τέλους η ερευα για το κύκλωμα και οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, ενώ διαμήνυσε προς το εσωτερικό της ΕΛ. ΑΣ. ότι  «η Αστυνομία για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας πρέπει πρώτα εκείνη να τηρεί τους νόμους».

Παράνομες ελληνοποιήσεις: Ποινική δίωξη σε 20 συλληφθέντες

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε:   

«Ύστερα από πολύμηνη έρευνα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων με ενημέρωσε για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με τη συμμετοχή δυστυχώς επίορκων αστυνομικών. Από την πρώτη στιγμή που ο Πρωθυπουργός μου εμπιστεύτηκε αυτό το κρίσιμο Υπουργείο ζήτησα διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς.

Η Αστυνομία για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας πρέπει πρώτα εκείνη να τηρεί τους νόμους. Οι πολίτες ζητούν ασφάλεια. Θέλουν κοντά τους τον αστυνομικό, να τους προστατεύει και όχι να παρανομεί.

Δεν πρόκειται να υπάρξει επιείκεια απέναντι σε όποιον παραβαίνει τον όρκο του. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους αστυνομικούς του καθήκοντος, που εργάζονται σκληρά και συνειδητά για την ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας μας. Και αυτοί είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών.

Είμαστε απέναντι σε αστυνομικούς, που αποδεικνύονται επίορκοι. Ζήτησα από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, η έρευνα να πάει μέχρι τέλους και όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Μόνο έτσι, θα νιώσουν οι πολίτες ότι η ΕΛ.ΑΣ. λειτουργεί με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα ενάντια στο έγκλημα όπου και αν βρίσκεται αυτό, για το καλό των πολιτών και της Δημοκρατίας μας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top