Οι ΗΠΑ δίνουν F-35 στην Ελλάδα και καλοβλέπουν τη Σκύρο για βάση!

Τριπλό «πλήγμα» στην Άγκυρα από τη συνεργασία Αθήνας-Ουάσινγκτον

Τριπλό «πλήγμα»  στην Άγκυρα από τη συνεργασία Αθήνας - Ουάσινγκτον. Στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιείται η μεγαλύτερη Αμερικανική «απόβαση» όλων των εποχών, ενώ όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας στρατιωτικής βάσης και στη Σκύρο. Προτίθενται επίσης να πουλήσουν στην Ελλάδα και μαχητικά F-35, όποτε το θελήσει η χώρα μας! Την ίδια ώρα, μήνυμα αποτροπής στέλνουν οι ελληνικές δυνάμεις με ασκήσεις στο Αιγαίο. 

Δένδιας – Μπλίνκεν: Υπέγραψαν τη νέα Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ

Οι Τούρκοι εκνευρίζονται από τη μεγάλη «απόβαση» των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στη Θράκη και φτάνουν στο σημείο να βαφτίζουν… «τουρκικό» το χωριό Μέγα Δέρειο του Έβρου. 

«Το Γενικό Επιτελείο της Ελλάδας θα εγκαταστήσει μονάδα καταδρομέων στο Μεγάλο Δέρειο που είναι ένα από τα τουρκικά χωριά της περιοχής Σουφλίου» αναφέρει ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού της γείτονος TV100!  

 Θωρακίζεται η Ελλάδα: Νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ υπογράφει ο Δένδιας 

Εκτός όμως από την Αλεξανδρούπολη, η Τουρκία έχει κι άλλους λόγους να ενοχλείται: Διπλωματικές πηγές με γνώση της Αμερικανικής στρατηγικής, λένε στο Star ότι είναι στο χέρι της Ελλάδας να αγοράσει τα F-35, όποτε θέλει  
και πως η η ελληνο-αμερικανική συμφωνία (MDCA) δεν είναι το «ταβάνι» της συνεργασίας μας. 

Μετά την Αλεξανδρούπολη, φαίνεται πως έρχεται η... Σκύρος! Ήδη Αμερικανοί «experts» πηγαίνουν συχνά στο νησί και ελέγχουν πώς μπορεί να αξιοποιηθεί στρατιωτικά στο μέλλον, βάζοντας «πάγο» στα παράνομα τουρκικά σχέδια στο Αιγαίο.  

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα Ναυτεμπορική: «Αν η τουρκική Στρατιά του Αιγαίου και το “casus belli” δεν συνιστούν ευθεία στρατιωτική απειλή εναντίον της εδαφικής ακεραιότητάς μας, αναρωτιέμαι τι ακριβώς συνιστά ευθεία στρατιωτική απειλή».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top