Θωρακίζεται η Ελλάδα: Νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ υπογράφει ο Δένδιας 

Ισχυρό μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα από τον Μπλίνκεν

Το deal με τους Γάλλους ήταν μόνο η αρχή. Ο Νίκος Δένδιας πετά για Ουάσιγκτον όπου αύριο αρχίζει τις επαφές του με βουλευτές και γερουσιαστές, όμως η «βαριά» ατζέντα ξεκινά την Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου. 

Στην Ουάσινγκτον ο Δένδιας για την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ

Στο State Departmen ο Έλληνας Υπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν. Μαζί θα εγκαινιάσουν τον 3ο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου -και θα υπογράψουν την τροποποιημένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ (MDCA), η οποία θα έχει ισχύ 5 ετών.

Δένδιας: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη στρατηγική θέση της Ελλάδας

Η νέα Συμφωνία  θα εδραιώσει την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην ελληνική επικράτεια, με αμερικανικές βάσεις σε Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Λιτόχωρο και Στεφανοβίκειο Βόλου.  

Υπάρχει όμως και κάτι καλύτερο για την Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες του Star. Η ιστορική αυτή συμφωνία θα συνοδεύεται από την πολύ σημαντική: επιστολή Μπλίνκεν. Σε αυτήν θα υπάρχει πολιτική δήλωση που θα εκφράζει τη στήριξη των ΗΠΑ στην προάσπιση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο! 

Για την προστασία των δικαιωμάτων της Ελλάδας μίλησε και σήμερα ο Νίκος Δένδιας, σε μήνυμά του μέσω video στη Μεσογειακή Διάσκεψη του ΟΑΣΕ. 

Δένδιας: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να προστατεύει τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top