Θεοδωρικάκος για γυναικοκτονίες: Έξαρση αλλά όχι «πανδημία»   

Τι απάντησε στη Βουλή για την αύξηση κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας   

Υπάρχει έξαρση αλλά όχι «πανδημία» ανέφερε για τις γυναικοκτονίες και την ενδοοικογενειακή βία ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη στη Βουλή.

Γυναικοκτονίες: Ποιος είναι ο αριθμός, τι πρέπει να γίνει

Ο κ. Αρσένης επισήμανε ότι η γυναικοκτονία στην Κρήτη ήταν η 13η στη σειρά και ότι στις τρεις τελευταίες περιπτώσεις υπήρξαν καταγγελίες ότι πριν  τους φόνους τα θύματα είχαν απευθυνθεί στην Αστυνομία η οποία δεν αντέδρασε.  

Σάλος για τη δήλωση Σπίρτζη ότι φταίει η κυβέρνηση για τις γυναικοκτονίες!
 

«Είναι ένα φαινόμενο που απαιτεί την προσοχή όλων μας. Επειδή όμως οι λέξεις έχουν τη σημασία τους,  έχουμε πανδημία ενδοοικογενειακής βίας;» αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωρικάκος ο οποίος χαρακτήρισε «υπερβολή» το συγκεκριμένο συμπέρασμα».  «Έχουμε πανδημία; Όχι. Έχουμε έξαρση; Ασφαλώς ναι. Έχουμε κάνει τα στραβά μάτια; Ασφαλώς όχι» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος πρόσθεσε:      
 
« Έχουμε πάρει μέτρα σε τρεις άξονες, στην προστασία των θυμάτων τέτοιας βίας, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και βέβαια με την προσφυγή στη δικαιοσύνη».  

Γυναικοκτονία Ιεράπετρα: Στο Α.Τ κρατείται ο 54χρονος μέχρι να απολογηθεί
 

Ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε επίσης ότι στην Ιεράπετρα δεν είχε γίνει καμία καταγγελία από τη δολοφονημένη γυναίκα, ενώ για το περιστατικό της Δάφνης είναι σε εξέλιξη η ΕΔΕ για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες.  

Έγκλημα στη Δάφνη: Εισαγγελική παρέμβαση για τους δύο αστυνομικούς
 

«Λέτε ότι το να είσαι γυναίκα στην Ελλάδα είναι κίνδυνος; Είναι απολύτως ισότιμη και είναι τιμή να είσαι γυναίκα» κατέληξε στη σχετική αναφορά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top