Θεοδωρικάκος για γυναικοκτονίες: Έξαρση αλλά όχι «πανδημία»   

Τι απάντησε στη Βουλή για την αύξηση κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας   

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add star.gr on Google

Υπάρχει έξαρση αλλά όχι «πανδημία» ανέφερε για τις γυναικοκτονίες και την ενδοοικογενειακή βία ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη στη Βουλή.

Γυναικοκτονίες: Ποιος είναι ο αριθμός, τι πρέπει να γίνει

Ο κ. Αρσένης επισήμανε ότι η γυναικοκτονία στην Κρήτη ήταν η 13η στη σειρά και ότι στις τρεις τελευταίες περιπτώσεις υπήρξαν καταγγελίες ότι πριν  τους φόνους τα θύματα είχαν απευθυνθεί στην Αστυνομία η οποία δεν αντέδρασε.  

Σάλος για τη δήλωση Σπίρτζη ότι φταίει η κυβέρνηση για τις γυναικοκτονίες!
 

«Είναι ένα φαινόμενο που απαιτεί την προσοχή όλων μας. Επειδή όμως οι λέξεις έχουν τη σημασία τους,  έχουμε πανδημία ενδοοικογενειακής βίας;» αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωρικάκος ο οποίος χαρακτήρισε «υπερβολή» το συγκεκριμένο συμπέρασμα».  «Έχουμε πανδημία; Όχι. Έχουμε έξαρση; Ασφαλώς ναι. Έχουμε κάνει τα στραβά μάτια; Ασφαλώς όχι» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος πρόσθεσε:      
 
« Έχουμε πάρει μέτρα σε τρεις άξονες, στην προστασία των θυμάτων τέτοιας βίας, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και βέβαια με την προσφυγή στη δικαιοσύνη».  

Γυναικοκτονία Ιεράπετρα: Στο Α.Τ κρατείται ο 54χρονος μέχρι να απολογηθεί
 

Ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε επίσης ότι στην Ιεράπετρα δεν είχε γίνει καμία καταγγελία από τη δολοφονημένη γυναίκα, ενώ για το περιστατικό της Δάφνης είναι σε εξέλιξη η ΕΔΕ για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες.  

Έγκλημα στη Δάφνη: Εισαγγελική παρέμβαση για τους δύο αστυνομικούς
 

«Λέτε ότι το να είσαι γυναίκα στην Ελλάδα είναι κίνδυνος; Είναι απολύτως ισότιμη και είναι τιμή να είσαι γυναίκα» κατέληξε στη σχετική αναφορά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top