Γυναικοκτονίες: Ποιος είναι ο αριθμός, τι πρέπει να γίνει

Πόσες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από συζύγους ή άλλους συγγενείς 

Άκης Σκέρτσος

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τις γυναικοκτονίες περιέχονται στο άρθρο του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στην Athens Voice, όπου διαπιστώνει μεταξύ άλλων ότι «δε χρειάζεται ειδική ποινική μεταχείριση αλλά κοινωνική ενδυνάμωση των γυναικών».

Γυναικοκτονίες: Τα σημάδια που χτυπούν «καμπανάκι» κινδύνου στις γυναίκες

Όπως αναφέρει ο κ. Σκέρτσος η αναλογία ανθρωποκτονιών ανδρών από γυναίκες συγκριτικά με τις ανθρωποκτονίες γυναικών από άνδρες είναι 1 προς 3. 

Σάλος για τη δήλωση Σπίρτζη ότι φταίει η κυβέρνηση για τις γυναικοκτονίες!

Από το 2010 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021, 108 γυναίκες δολοφονήθηκαν από άνδρες στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.  Ο αριθμός των γυναικών που σκοτώθηκαν από άνδρες εντός και εκτός οικογενειακού πλαισίου αυτά τα 11 χρόνια είναι ακόμη μεγαλύτερος και ανέρχεται στις 247. 

Την ίδια περίοδο, έγιναν 70 ανθρωποκτονίες με θύμα άνδρα και θύτη γυναίκα, οι 30 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο. 

Οι γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα - Από τη Ζωή στη Γαρυφαλλιά

Σύμφωνα με στοιχεία της EUROSTAT που παραθέτει ο Υπουργός Επικρατείας, «η Ελλάδα, σε αντιστοιχία γυναικοκτονιών ανά 100.000 κατοίκων, βρίσκεται αρκετά κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο». 

Ο κ. Σκέρτσος ανακοίνωσε ότι σε λίγο καιρό θα παρουσιασατεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021- 2025. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top