Συγκλονιστική περιγραφή από τον Υπουργό Άμυνας για την πτώση του F-16 

Οι δραματικές στιγμές και πώς σώθηκε ο πιλότος  

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή που έκανε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος για το ατύχημα με το F-16 στην Ανδραβίδα. 

Έπεσε F-16 στην Ανδραβίδα – Σώος ο πιλότος

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας συνέβαλαν καθοριστικά στο ατύχημα με το F-16, παραδέχθηκε ο Υπουργός Άμυνας, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το διεθνές κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, επιβεβαιώνοντας έτσι τις αποκλειστικές πληροφορίες του Star.  

 «Όντως ο χειριστής επιχείρησε επανειλημμένως να προσγειωθεί στο διάδρομο της Ανδραβίδας σε συνθήκες πολύ χαμηλής ορατότητας. Ο διάδρομος σχεδόν δεν φαινόταν. Σχεδόν όλος» ανέφερε ο     

Στην τρίτη του απόπειρα για προσγείωση, το αεροσκάφος έπιασε τελικά στο διάδρομο, αλλά κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα, άρχισε να παρεκκλίνει της πορείας του, έκανε δύο στροφές γύρω από τον εαυτό του και τότε ήταν που ο χειριστής το εγκατέλειψε. 

«Ο Πύργος Ελέγχου του έδωσε εντολή για εγκατάλειψη. Κατά την τρίτη φορά που έδωσε αυτή την εντολή ο Πύργος Ελέγχου, ο χειριστής όντως έκανε την εγκατάλειψη ενεργοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα. Είναι καλά ευτυχώς» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.   

Τρεις πιθανές αιτίες για την εκτροπή του μαχητικού 

Τρία είναι τα βασικά ενδεχόμενα που εξετάζουν οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας για την εκτροπή που παρουσίασε το F-16 όταν πάτησε στο διάδρομο προσγείωσης : Πρώτον να υδρολίσθησε λόγω της βροχής, δεύτερον να έσκασε κάποιο λάστιχο και τρίτον να υπήρξε πρόβλημα στα υδραυλικά του αεροσκάφους.  Το μαχητικό, ανεξέλεγκτο πλέον, βγήκε στα χωράφια, ανατράπηκε, πήρε φωτιά και καταστράφηκε.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top