Παναγιωτόπουλος: Προτιμώ εξεταστική από το να μην κάνω τίποτα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ

Τι απάντησε στη σφοδρή επίθεση Τσίπρα που απείλησε με εξεταστική  

«Προτιμώ να ασχοληθεί μαζί μου κάποια εξεταστική στο μέλλον, και να χάνω τον ύπνο μου γι’ αυτό, παρά να χάνω τον ύπνο μου διότι βρέθηκα στην τιμητική αυτή θέση και δεν έκανα τίποτα διότι φοβήθηκα» απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για το Διεθνές Εκπαιδευτικό Αεροπορικό Κέντρο Καλαμάτας.

Αντι - διάγγελμα Τσίπρα: Αν δεν μπορεί ο Μητσοτάκης ας φύγει 

«Μην προεξοφλείτε από τώρα εξεταστικές και εισαγγελείς, διότι είναι σαν να μου απευθύνετε συγκεκριμένη προειδοποίηση να μη πάει η δουλειά εκεί που πήγε» επισήμανε.  «Ο καθένας μπορεί να βάλει στο μυαλό του πολλά» ανέφερε επίσης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας για το ίδιο ζήτημα και αναρωτήθηκε: «Να μην πάει το Ισραήλ στην Καλαμάτα, αυτό θέλετε;».

«Αυτές οι μεγάλες δουλειές υποκρύπτουν από πίσω μεγάλες συγκρούσεις συμφερόντων, και αυτός που θα επιλέξει, πρέπει να το κάνει πολύ προσεκτικά. Και πολλοί επέλεγαν να μεταθέσουν την επιλογή στις καλένδες. ”Γιατί να βάλω το κεφάλι μου στον ντορβά. Άστο παρακάτω. Κάποιος άλλος θα βρεθεί να πάρει την απόφαση”» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ασκώντας κριτική,  εμμέσως πλην σαφώς, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για απραξία. 

Τη σύσταση Εξεταστικής αποφάσισε η Βουλή μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ


 «Αναλαμβάνω την ευθύνη και όλα θα ελεγχθούν. Εσείς καλά κάνετε το ελεγκτικό σας έργο και η σύμβαση θα έρθει για να εξηγηθεί στη Βουλή, αλλά όχι με όρους προαναγγελίας διώξεων και εκφοβισμών των στελεχών που έχουν αναλάβει την ευθύνη αυτών των μεγάλων αποφάσεων», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Τσίπρας: Σκανδαλωδώς ζημιώνει το ελληνικό Δημόσιο η σύμβαση για το Διεθνές Αεροπορικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα

Mία από τις συμφωνίες που «σκανδαλωδώς ζημιώνουν το ελληνικό Δημόσιο» χαρακτήρισε τη σύμβαση με το Ισραήλ για το Διεθνές Αεροπορικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας Βουλή επερώτηση στον Παναγιωτόπουλο  

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση της επερώτησης στον Νίκο Παναγιωτόπουλο  

Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν την μεγαλύτερη ως σήμερα αμυντική συμφωνία

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ότι, αντί να αγοράσει η ίδια τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη «ολοκαίνουργια και τελευταίας τεχνολογίας» με κόστος 322 εκατ.ευρώ για την αγορά, και 700-800 εκατ. ευρώ  για έξοδα υποστήριξης σε βάθος 20ετίας, δίνει 2 δισ. σε μία εταιρία από το Ισραήλ «για να τα αγοράσει και να μας τα δώσει με leasing» και με κόστος «600 εκατ. εμπροσθοβαρώς στην πρώτη τριετία».

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι είναι «θέμα δημοκρατίας» και προειδοποίησε ότι την επόμενη φορά «θα έρθει το θέμα στη Βουλή ως διερεύνηση ευθυνών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα σε περιπτώσεις απιστίας και διασπάθισης δημόσιου χρήματος».

«Οι ένοπλες δυνάμεις στη χώρα μας έχουν ανάγκη ουσιαστικής υποστήριξης, αλλά και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων πρέπει να αξιοποιούνται ως και το τελευταίο ευρώ. Αυτή η υπέρογκη, η πρωτοφανής ζημία του ελληνικού Δημοσίου από την αύξηση του κόστους, δεν είναι κάτι που θα το αφήσουμε έτσι», επισήμανε. Διαμήνυσε ακόμα στη ΝΔ ότι «δε θα είναι ισόβια» στην εξουσία και υπενθύμισε ότι έχει αλλάξει το Σύνταγμα και «δεν υπάρχει παραγραφή».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top