Δένδιας: Παράδειγμα η Ελβετία σε χώρες με θάλασσα για το Διεθνές Δίκαιο

Συνεχίζει τον διπλωματικό μαραθώνιο ο ΥΠΕΞ με επίσκεψη στη Βέρνη 

«Η Ελβετία είναι μια χώρα που, παρόλο που δεν επικοινωνεί με τη θάλασσα, έχει υπογράψει την UNCLOS, τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Και ίσως αυτό να αποτελέσει ένα παράδειγμα για άλλες χώρες, οι οποίες συνορεύουν με τη θάλασσα, αλλά αγνοούν το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας» δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον Ελβετό ομόλογό του Ιγκνάσιο Κασίς στη Βέρνη. 

Δένδιας: Ενημέρωσε για τις προκλήσεις την Επιτροπή της Ιταλικής Βουλής

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι ήταν μεγάλη του χαρά σήμερα που πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών έπειτα από περίπου μία εικοσαετία και χαρακτήρισε τη σχέση με την Ελβετία «σημαντική», επισημαίνοντας ότι είναι μια χώρα που παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Αναφέρθηκε επίσης στους ιστορικούς και διαχρονικούς δεσμούς μεταξύ των δύο κρατών. «Με την Ελβετία, κατ’ αρχάς, μας συνδέει η μεγάλη μορφή του Ιωάννη Καποδίστρια, του ανθρώπου ο οποίος συνέλαβε το σύγχρονο Ελβετικό Σύνταγμα. Αλλά πέραν αυτού, μια σειρά από πράγματα, όπως τα Ολυμπιακά ιδεώδη, αλλά και η προσήλωση στην ειρήνη και τη σταθερότητα» τόνισε. 

Δένδιας: Παράδειγμα για την περιοχή η συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε σχετικά με την ατζέντα των συνομιλίων με τον Ελβετό ομόλογό του ότι συζήτησαν τις σχέσεις Ελβετίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις προκλήσεις στα Δυτικά Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Λιβύη, ενώ επισήμανε ότι στη Διάσκεψη για τη Λιβύη αύριο Παρασκευή στο Παρίσι, στην οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα μετάσχει και η Ελβετία.

Απειλές πάλι από τον Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας 

Δένδιας και Κασίς συζήτησαν επίσης για τη συνεργασία των δύο χωρών στους διεθνείς οργανισμούς και την υποστήριξη της Ελβετίας στην ελληνική υποψηφιότητα για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top