Δένδιας: Ενημέρωσε για τις προκλήσεις την Επιτροπή της Ιταλικής Βουλής

Συνάντηση και με τον πρωθυπουργό του Βατικανού για την επίσκεψη του Πάπα  

Την Επιτροπή της Ιταλικής Βουλής ενημέρωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για την τουρκική επιθετικότητα και τις προκλήσεις απέναντι σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Δένδιας: Παράδειγμα για την περιοχή η συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας

 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του στη Ρώμη με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ιταλικής Βουλής Πιέρο Φασίνο και τα μέλη της, ο Ν. Δένδιας δήλωσε:

Συνομιλία Δένδια με Λαβρόφ από τη Ρώμη 

 

«Ήταν σημαντικό τo ότι είχα τη δυνατότητα να συναντήσω τον κ. Φασίνο, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ιταλικής Βουλής και μετά να απευθυνθώ στα μέλη της Επιτροπής και να απαντήσω στις ερωτήσεις τους. Μπόρεσα να αναπτύξω τις ελληνικές θέσεις για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο για την τουρκική επιθετικότητα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Νομίζω ότι διατυπώθηκε ένας κοινός τόπος μέσα από τη συζήτηση για το πώς θα μπορούσαν τα θέματα να λύνονται. Αλλά βέβαια οι προκλήσεις είναι πάντα μπροστά μας και απαιτείται συνεχής προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους».

Απειλές πάλι από τον Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας 

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον γραμματέα του κράτους (Πρωθυπουργό) της Αγίας Έδρας καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν, ο Νίκος Δένδιας είπε πως συζήτησαν για την προετοιμασία της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα και έκαναν ανασκόπηση των συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τα Δυτικά Βαλκάνια.

 

«Είχα τη χαρά και την τιμή να γίνω δεκτός από τον καρδινάλιο Παρολίν, τον πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας, με τον οποίο συζητήσαμε την προετοιμασία της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα. Βεβαίως, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια ανασκόπηση των συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειο και στα Δυτικά Βαλκάνια. Περιοχές για τις οποίες η Αγία Έδρα έχει ενδιαφέρον» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top