Μητσοτάκης σε προκλητική ξένη δημοσιογράφο: Μη μας κουνάτε το δάκτυλο

Απίστευτο περιστατικό μετά τη συνάντηση με τον Ολλανδό πρωθυπουργό   

Απίστευτα προκλητική εμφανίσθηκε Ολλανδή δημοσιογράφος στις κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε σήμερα το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Μητσοτάκης: Δε θα υπάρξει ξανά lockdown στη χώρα

Η Ολλανδή δημοσιογράφος με εριστικό ύφος επιτέθηκε φραστικά στον Έλληνα πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας κάνει pushbacks (επαναπροωθήσεις) μεταναστών, όπως είναι η πάγια θέση της προπαγάνδας της Τουρκίας και τον ρώτησε «πότε θα σταματήσει να ψεύδεται».   

H Ολλανδή δημοσιογράφος / Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

«Γιατί δε λέτε ότι η Ευρώπη σας άφησε μόνους και κάνετε, σκληρά, βάρβαρα pushbacks;» ανέφερε για να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης:  

«Καταλαβαίνω ότι στην Ολλανδία έχετε μια κουλτούρα να θέτετε ευθείες ερωτήσεις. Αυτό που δεν δέχομαι είναι ότι σε αυτό το γραφείο θα προσβάλλετε εμένα και τους Έλληνες πολίτες με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία. Όταν αυτή η χώρα διαχειρίζεται μια μεταναστευτική κρίση τεράστιας έντασης και έχει σώσει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα». 

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Σήμερα μόλις σώσαμε 250 ανθρώπους σε κίνδυνο να πνιγούν ανοιχτά της Κρήτης. Το κάνουμε κάθε μέρα, όταν την ίδια ώρα ανακόπτουμε βάρκες που έρχονται από την Τουρκία, όπως έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς». 

Απειλές πάλι από τον Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας 

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης, «δείχνοντας» προς την πλευρά της Άγκυρας: «Αντί να ρίχνετε τις ευθύνες στην Ελλάδα, θα έπρεπε να ρίχνετε την ευθύνη σε αυτούς που εργαλειοποιούν τη μετανάστευση συστηματικά, ωθώντας ανθρώπους σε απελπισμένη κατάσταση από μια χώρα στην οποία δεν κινδυνεύουν και είναι ασφαλής. Έχουμε μια σκληρή, αλλά δίκαιη πολιτική για τη μετανάστευση, έχουμε επεξεργαστεί και έχουμε δώσει άσυλο σε 50.000 ανθρώπους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ολλανδή δημοσιογράφος / Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Μαρκ Ρούτε: Τα σύνορα της Ελλάδος είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα και πρέπει να προστατευθούν

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε πάντως εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία του στη χώρα μας, τόνισε ότι είναι πολύ χαρούμενος για την πορεία ανάπτυξης που έχει λάβει η ελληνική οικονομία, και δήλωσε πολύ εντυπωσιασμένος.

Ακόμα δήλωσε  ότι συζητήσανε με τον Έλληνα ομόλογό του για την οικονομική συνεργασία των δυο χωρών και τις επενδύσεις, καθώς και για τον τουρισμό.

Μητσοτάκης: Όλοι θα επωφεληθούν από την ισχυρή ανάπτυξη

Δήλωσε επίσης ότι συζητήθηκε το θέμα της Λιβύης,  συμφωνώντας με όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ είπε ότι θα συζητηθεί εκτενέστερα το θέμα στο δείπνο που θα έχουν στη συνέχεια, και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα σύνορα της είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα και πρέπει να προστατευθούν. Ανέφερε και ότι η Ευρώπη πρέπει να φιλοξενήσει έναν αριθμό προσφύγων,  αλλά αυτοί που δεν μπορούν να μείνουν πρέπει να επιστρέψουν πίσω.

Ανακοίνωσε τέλος ότι τον προσεχή Δεκέμβριο η ολλανδική βασιλική οικογένεια θα επισκεφθεί την Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top