Φρένο από Κυβέρνηση και Επιτροπή σε σενάρια νέων μέτρων για την πανδημία  

Δεν τίθεται ζήτημα «μωβ περιοχών» και διπλής μάσκας στα μέσα μεταφοράς   

Όλες τις προηγούμενες μέρες έχουν ακουστεί πολλά σενάρια για μέτρα και παρεμβάσεις που μελετούν οι λοιμωξιολόγοι. Από διπλές μάσκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μέχρι για παρελάσεις μόνο για εμβολιασμένους. Τι θα γίνει τελικά εξήγησε ο Γιώργος Ευγενίδης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

 

Σωτήρης Τσιόδρας: Αναλαμβάνει επικεφαλής σε νέα επιτροπή για την πανδημία
 

«Έχουμε ακούσει τόσα πολλά όλες τις προηγούμενες μέρες και μια σεναριολογία για νέα μέτρα, με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί σε πολλές περιοχές και στη Βόρεια Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, πλην όμως σήμερα κατέστη σαφές ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει με νέα μέτρα» ανέφερε ο δημοσιογράφος του Star.

   Κορωνοϊός - καθηγητής Yale: Πότε θα τελειώσει η πανδημία

‘Όπως πρόσθεσε, αν και όλες τις προηγούμενες μέρες,  οι πληροφορίες έφεραν μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων να εισηγούνται στην κυβέρνηση νέα σκληρά μέτρα για την πανδημία, όπως  «μωβ περιοχές», διπλές μάσκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις κόκκινες περιοχές, να μην γίνουν παρελάσεις με κόσμο ή να γίνουν παρελάσεις μόνο με εμβολιασμένους κ.ά. σήμερα  που πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής, καμία σχετική συζήτηση δεν έγινε!  «Ούτε τέθηκε ζήτημα για μωβ περιοχές προκειμένου να αλλάξει ο χάρτης ούτε διπλές μάσκες ούτε παρελάσεις» τόνισε ο Γ. Ευγενίδης, ο οποίος επισήμανε ότι για τις παρελάσεις, μάλιστα, δεν έγινε καν αναφορά. 

Κυριακίδου: Δράση για να μη διακινδυνεύσουμε μια πανδημία ανεμβολίαστων

«Αυτό που έγινε ήταν μια κωδικοποίηση των μέτρων, η οποία και θα ανακοινωθεί αύριο. Όταν, όμως, η κυβέρνηση λέει ότι η κοινωνία δεν θα ξανακλείσει, είναι ειλικρινής ως προς την πρόθεσή της» κατέληξε στο σχόλιό του ο δημοσιογράφος του Star.  
 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top