Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο

«H ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται» - Τι είναι το πολλαπλό μυέλωμα

Απόσπασμα από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» σχετικά με την ανακοίνωση της Ντόρας Μπακογιάννη για την υγεία της (18/10/21)

Με καρκίνο σε αρχικό στάδιο διαγνώσθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη. Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε η βουλευτής της ΝΔ στο facebook, έχει πολλαπλό μυέλωμα σε αρχικό στάδιο. 

 

Δείτε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου για την υγεία της Ντόρας Μπακογιάννη

Oλόκληρη η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη

Tην αποκάλυψη για τη μάχη που δίνει για την υγεία της έκανε η ίδια η πρώην υπουργός με ανάρτησή της στα social media. 

«Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα.​ Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ.​ Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου.​ Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. ​Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. ​ Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.​ Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται.​ Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.​

Η Ντόρα Μπακογιάννη- φωτογραφία Eurokinissi

Η Ντόρα Μπακογιάννη- φωτογραφία Eurokinissi

Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.​ Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις.​ Παράλληλα. Ταυτόχρονα.​ Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.​ Δεν είναι κάτι παραπάνω.​ Δε θα λιποψυχήσουμε.​ Δε θ’ αλλάξουμε.​ Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια.​ Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.​ Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον».

Το πολλαπλούν μυέλωμα ή πλασματοκυτταρικό μυέλωμα είναι κακοήθεια των πλασματοκυττάρων, ένα τύπο λευκών αιμοσφαιρίων τα οποία παράγουν φυσιολογικά αντισώματα, σύμφωνα με το Wikipedia. Τα αίτια του πολλαπλού μυελώματος είναι άγνωστα. Παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν τη παχυσαρκία, την έκθεση σε ακτινοβολία, το οικογενειακό ιστορικό και συγκεκριμένα χημικά.

Ευχές για περαστικά στη Ντόρα Μπακογιάννη έστειλε μέσω twitter ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Βλάχος. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top