Πληροφορίες Star: Έκτακτες παρεμβάσεις μέχρι τα νέα αντιπλημμυρικά

Υπάρχουν αναθεωρημένα σχέδια για επιχειρησιακές παρεμβάσεις

Οι πληγές που άνοιξε ο «Μπάλλος» στη χώρα καθιστούν άμεση την ανάγκη για νέες παρεμβάσεις στις υποδομές και ειδικά στα αντιπλημμυρικά έργα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιογράφου Γιώργου Ευγενίδη, η κατάσταση που επικράτησε λόγω του Μπάλλου και ανέδειξε τα προβλήματα σε βασικές υποδομές της χώρας οδηγεί στην ανάγκη να δρομολογηθούν νέα αντιπλημμυρικά έργα στη χώρα. Αυτό θα γίνει με fast track διαδικασίες, όπως τρέχουν και οι διαδικασίες στην περίπτωση της Εύβοιας. Μέχρι τότε, όμως, (γιατί μιλάμε για δυο-τρία χρόνια), στο τραπέζι είναι ορισμένες νέες παρεμβάσεις. 

Όπως είπε ο δημοσιογράφος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στο τραπέζι είναι μικρά έργα στις κοίτες ποταμών και λεκανών που χρειάζονται γύρω στους 6 μήνες, ενώ στο τραπέζι είναι και ένας ανασχεδιασμός των τεχνικών προδιαγραφών των ρεμάτων, με την προϋπόθεση ότι η κρατική μηχανή μπορεί να τα τρέξει. Και, βεβαίως, υπάρχουν αναθεωρημένα σχέδια για επιχειρησιακές παρεμβάσεις, όπως το «Μοντέλο Κηφισού», αλλά και ακόμα πιο προληπτικές εκκενώσεις με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις.  

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top