Στεγαστικό επίδομα: Επεκτείνεται και στους σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ  

Τιείπε η Κεραμέως για την παράταση στον ορισμό Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Νίκη Κεραμέως

Την επέκταση της χορήγησης ετήσιου στεγαστικού επιδόματος 1.000 ευρώ και στους καταρτιζόμενους των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως,  με τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ταχεία πολιτική δίκη. 

Νίκη Κεραμέως: «Παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΑΔΕΔΥ»

Η υπουργός τόνισε ότι ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε στη ΔΕΘ την επέκταση του στεγαστικού επιδόματος στους καταρτιζομένους στα δημόσια ΙΕΚ και  ότι «αυτό γίνεται πράξη με την τροπολογία».

«Προβλέπεται η επέκταση του στεγαστικού επιδόματος σε όλους τους καταρτιζομένους των δημοσίων ΙΕΚ που προφανώς εμπίπτουν στις συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Το ετήσιο στεγαστικό επίδομα θα χορηγείται πλέον με τον ίδιο τρόπο που χορηγείται μέχρι σήμερα και στα ΑΕΙ, με κριτήρια όπως ο τόπος μόνιμης κατοικίας και φοίτησης, το εισόδημα, η περιουσιακή κατάσταση κ.ο.κ.», ανέφερε η Υπουργός Παιδείας. 

Κεραμέως: Τα ποσοστά εμβολιασμένων μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών

Στην τροπολογία περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις για τις θέσεις νοσηλευτών και βοηθών  βρεφοκόμων και παιδοκόμων στα σχολεία.

Κεραμέως - Βάσεις 2021: 20.000 θέσεις σε Δημόσια ΙΕΚ για όσους δεν πέρασαν

Παρατείνεται μέχρι την 1η Νοεμβρίου ο ορισμός της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από τα ΑΕΙ   

Σχετικά  με την παράταση στον ορισμό-τροποποίηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η κυρία Κεραμέως επισήμανε: 

Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκαν οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής στις σχολές

 «Μετά την πρώτη εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, όπως είχαμε εξαγγείλει, δίνουμε παραπάνω χρόνο στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, προκειμένου να καθορίσουν τον συντελεστή που επιθυμούν για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Η προθεσμία είχε λήξει τέλος Αυγούστου, το επεκτείνουμε στην 1η Νοεμβρίου, εφόσον τα πανεπιστήμια θέλουν να σκεφτούν και άλλο, να λάβουν υπόψη τα αποτέλεσμα της πρώτης εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, να αποφασίσουν τα ίδια ποιος θα είναι ο Συντελεστής στα πανεπιστημιακά τους ιδρύματα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top