Νίκη Κεραμέως: «Παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΑΔΕΔΥ»

Η υπουργός Παιδείας έχει κάνει αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης εκπαιδευτικών, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το βράδυ της Παρασκευής.

Κεραμέως: Αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ για τη νέα απεργία

«Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ, μέσω της οποίας συνδικαλιστικές οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση. Συνεχίζουμε για ένα καλύτερο σχολείο, αυτό που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας», αναφέρει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μέσω Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Κεραμέως έχει κάνει αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ. Η υπουργός Παιδείας ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για μεθόδευση, καθώς η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή, που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν από έξι ημέρες.

Κανονικά θα γίνει η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 11/10

Ωστόσο, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτικοί της ΑΔΕΔΥ σκοπεύουν να προχωρήσει κανονικά σε 24ωρη απεργία την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Όπως υποστηρίζουν, αυτή η απεργία δεν έχει καμία σχέση με την αγωγή της κυρίας Κεραμέως, διότι έχει άλλα αιτήματα και δεν αφορά στην αποχή από την αξιολόγηση.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top