Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα, θα καταγγείλετε τη Συμφωνία;

«Η Ελλάδα του 2021 δεν είναι η Ελλάδα του 2015»

«Η Ελλάδα του 2021 δεν είναι η ίδια με το 2015. Έχει τη δυνατότητα να κάνει επενδύσεις στην άμυνα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του, κατά τη συζήτηση για την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας.

«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η συμφωνία είναι κακή. Με βάση τη συμφωνία στο άρθρο 31 λέει ότι μπορεί να καταγγελθεί εγγράφως από τα μέρη της. Θα την καταγγείλετε; Οφείλετε μια απάντηση κ. Τσίπρα ώστε να ξέρουν οι πολίτες όταν θα προσέλθουν στις κάλπες», σημείωσε.

Μητσοτάκης για Συμφωνία: Στο πλευρό μας ο μεγαλύτερος στρατός της Ευρώπης

Συνεχίζοντας την απάντηση στον κ. Τσίπρα, είπε πως η κυβέρνηση φυλάσσει τα σύνορά μας: «Έχουν μειωθεί οι ροές, φυλάσσουμε τα σύνορά μας όπως δείξαμε στον Έβρο. Ναι λοιπόν, αλλάζουμε το αμυντικό δόγμα και το δόγμα εξωτερικής πολιτικής. Αν το δόγμα σας ήταν να επικαλούμαστε το διεθνές δίκαιο αλλά να μην κάνουμε κάτι επί του πεδίου, τότε ναι, το αλλάζουμε. Γι’ αυτό κάναμε όλες τις συμφωνίες και με Αίγυπτο και με Ιταλία αλλά και αυτή με τη Γαλλία για την αμυντική μας ενίσχυση».

Τσίπρας: Δε θα δώσουμε συναίνεση, κακή η συμφωνία

Μάλιστα, σημείωσε με έμφαση: «Αν το αμυντικό δόγμα ήταν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, όπου το κιτς και η μεγαλομανία συναντούσαν τη γελοιότητα, ναι, το αλλάζουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε φέρετρα με ελληνικές σημαίες, που θα επιστρέφουν στη χώρα από το Σαχέλ: «Είναι ό,τι αθλιέστερο άκουσα εδώ μέσα, αφού ανέλαβα τη διακυβέρνηση του τόπου».

Γεννηματά: Στηρίζουμε τη Συμφωνία και τον εκσυγχρονισμό του στόλου

«Είπατε για μικρή χώρα. Εμείς βλέπουμε μια χώρα ισχυρή, μεγάλη, που παίζει ρόλο στην Ευρώπη,. Δεν είμαστε μικρή χώρα. Ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε. Δεν θα φέρουμε την Ελλάδα στο δικό σας μικρό μέγεθος», πρόσθεσε.

Κλείνοντας, είπε – απευθυνόμενος στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ - πως «δεν υπάρχει κάτι πιο αστείο από το να λέτε τη φράση του εθνικού μας ποιητή ότι το εθνικό είναι και το αληθές. Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει κανέναν, λέει ο Μπέρναρντ Σο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top