Πέτσας: Ιστορικές οι ευθύνες της αντιπολίτευσης αν ψηφίσει «όχι»

«Έχουμε εξαντλήσει κάθε μέσο πειθούς για την πανδημία»

Το «μπαλάκι» στην αντιπολίτευση πέταξε ο Στέλιος Πέτσας, ενόψει της ψήφισης της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για ιστορική συμφωνία και υπογράμμισε πως η αντιπολίτευση θα έχει ιστορικές ευθύνες, εάν ψηφίσει «όχι».

Όπως είπε η συμφωνία, είναι σημαντική για τρεις λόγους: 

1)    Αναβαθμίζεται το επιχειρησιακό πεδίο για το ναυτικό

2)    Αποκτούνται Rafale

3)    Αναβαθμίζεται γενικά η στρατιωτική αυτονομία της Ευρώπης

Ο κ. Πέτσας επέστησε την προσοχή, όσον αφορά την Τουρκία, ενώ χαρακτήρισε έωλα τα επιχειρήματα της Άγκυρας για αποστρατιωκοποίηση των νησιών, όταν η ίδια απειλεί με πόλεμο.

«Δείξαμε και στο πρόσφατο παρελθόν ότι μπορούμε να προστατέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Όταν το εκπέμπουμε αυτό με σαφήνεια και απόλυτη καθαρότητα θα συνεχίσουμε να έχουμε καλές σχέσεις». Εκτίμησε.

«Έχουμε εξαντλήσει κάθε μέσο πειθούς για την πανδημία»

Αναφορικά με το καθεστώς ελευθερίας για τους εμβολιασμένους στην εστίαση, που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, ο κ. Πέτσας εκτίμησε ότι αυτό θα αποτελέσει έναν τρόπο για να πειστούν οι αναποφάσιστοι, συγκρίνοντας τον εαυτό τους με κάτι άλλο : ότι ο εμβολιασμένος, σταδιακά, αποκτά όλες τις ελευθερίες που είχε πριν.

«Όταν έχουν εξαντληθεί όλα τα εργαλεία πειθούς, όταν έχουμε καθημερινά ατράνταχτα στοιχεία (9/10 ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ) τότε δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για την πειθώ», σχολίασε έπειτα για τους διστακτικούς απέναντι στον εμβολιασμό.
Τέλος, αναφορικά με τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, είπε πως λειτούργησε αποπροσανατολιστικά για την όλη συζήτηση: «Πρέπει να εστιάσουμε όλοι στα θετικά στοιχεία αυτής της συμφωνίας και να αφήσουμε τα μικροκομματικά ζητήματα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top