Διαγραφή Μπογδάνου: Ο εμφύλιος αφορά τους παππούδες μας δήλωσε ο Σκέρτσος

«Δεν πετάμε λευκή πετσέτα για τον εμβολιασμό» τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας

Άκης Σκέρτσος

«Η Ελλάδα έχει κακοπάθει τα προηγούμενα χρόνια από το να κοιτάει και να ασχολείται αναχρονιστικά εμφυλιοπολεμικά πάθη, τα οποία αφορούν τους παππούδες μας, αλλά όχι εμάς και σίγουρα όχι τα παιδιά μας», τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σχετικά με τη διαγραφή από τη ΝΔ του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ύστερα από τη διαμάχη του με το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την ελληνο-γαλλική συμφωνία. Μια διαμάχη που προκάλεσε και την αυστηρή επίπληξη στον Κ. Μπογδάνο από τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.     

 «Συνεπώς οποιαδήποτε συζήτηση που κοιτάει και αναμοχλεύει τέτοια μίση και πάθη, δεν έχει θέση στη σημερινή συγκυρία. Αυτό είναι το μήνυμα των χθεσινών εξελίξεων και αποφάσεων που πήρε ο πρωθυπουργός. Και κάτι ακόμη: ότι πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι δεν είμαστε εμείς πιο σημαντικοί από αυτό που υπηρετούμε» συμπλήρωσε ο κ. Σκέρτσος.  

Δένδιας σε ΣΥΡΙΖΑ: Εκπροσωπώ την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Για το ίδιο θέμα ο Υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε: «Το 2019 η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, των Ελληνίδων και των Ελλήνων καταψήφισαν όσους εκφράζουν έναν λόγο διχαστικό, εχθροπαθή, εμφυλιοπολεμικό, αυτά ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε ένα λόγο και μια πολιτική πρόταση ενότητας που κοιτάει στο μέλλον και δεν είναι εγκλωβισμένη στο παρελθόν».

«Πολύ σημαντική η ελληνογαλλική συμφωνία για τα συμφέροντα της χώρας» 

Για την ελληνο-γαλλική συμφωνίας, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή αυτό το οποίο υπερέχει, είναι μια εθνική συμφωνία, πολύ σημαντική για τα συμφέροντα της χώρας που βαθαίνει τη συνεργασία με τη Γαλλία, που δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρώπη ως προς την αμυντική της αυτονομία, που υπερασπίζεται τα θαλάσσια σύνορά μας, που αναβαθμίζει την αποτρεπτική ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού. Και, επιπλέον, κοστίζει και λιγότερο από όσο θα κόστιζε στις προηγούμενες συνθήκες που γινόταν η συζήτηση, θα πάρουμε τρεις φρεγάτες στην τιμή των δύο». Κατά συνέπεια, «είναι μια συνολικά επωφελής συμφωνία», με τον υπουργό Επικρατείας να προσδιορίζει το κόστος κοντά ή κάτι λιγότερο από τα 3 δισ. ευρώ».

Δένδιας: Η εθνική ομοψυχία είναι το ίδιο ισχυρό όπλο με τις φρεγάτες

Απαντώντας και στις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το κείμενο της ελληνο-γαλλικής συμφωνίας, ο κ. Σκέρτσος τόνισε: «Η συμφωνία καλύπτει όλα τα εδάφη είτε είναι θαλάσσια, είτε χερσαία. Τελεία». Επιπλέον, «κάθε συμμαχία στηρίζεται στην αμοιβαιότητα, δεν ξέρω πώς αντιλαμβάνεται την έννοια "συμμαχία" ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η στάση της αντιπολίτευσης, ένας από τους λόγους για τα ποσοστά εμβολιασμού

Ο Υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε για το ζήτημα του εμβολιασμού, «δεν πετάμε λευκή πετσέτα», σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης.  Αντιθέτως πρόσθεσε ότι  «παρέχουμε κίνητρα, σήμερα θα ανακοινωθούν περαιτέρω διευκολύνσεις προς τους εμβολιασμένους πολίτες». Για το ίδιο ζήτημα όμως άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση «Έχουμε δει πολύ ανεύθυνες συμπεριφορές από κόμματα της αντιπολίτευσης, που έβαλαν το χεράκι τους για να χαϊδέψουν τον πληθυσμό που προσελκύεται από αντιεμβολιαστικά επιχειρήματα. Υπάρχουν βουλευτές και πρώην υπουργοί Υγείας, οι οποίοι μέχρι πριν από ένα μήνα έβαλαν ευθέως κατά του εμβολίου. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα κοινό στο οποίο απευθύνονται, τους ακούν πολίτες, οι οποίοι παίρνουν το υπόδειγμα και από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν την ευθύνη να μην κάνουν το εμβόλιο. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν έχουμε πετύχει τα ποσοστά της Πορτογαλίας».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top