Συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας: Με 66 παραβιάσεις αντέδρασαν οι Τούρκοι

«Το φυσάνε και δεν κρυώνει» στην Άγκυρα για τη σύμπλευση Αθήνας με Παρίσι

Το ρεπορτάζ της Κ. Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις παραβιάσεις από την Τουρκία στο Αιγαίο ως ένδειξη εκνευρισμού της στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας.    

Και με μπαράζ παραβιάσεων, εκτός από προκλητικές δηλώσεις, έδειξε η Τουρκία σήμερα την οργή της για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας. 

Οργισμένη αντίδραση της Τουρκίας για τη συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας

Την ίδια ώρα, με αποφασιστικές διπλωματικές και επιχειρησιακές κινήσεις, η Ελλάδα υπενθυμίζει ότι υπάρχει πλέον σαφής διαχωριστική γραμμή μεταξύ Δύσης και Τουρκίας. 

Δύο ζεύγη τουρκικών F-16 πέταξαν διαδοχικά πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους, λίγο μετά τις 11. 25 το πρωί,  την ώρα δηλαδή που η Άγκυρα εκδήλωνε τον εκνευρισμό της για το deal Αθήνας-Παρισιού!

«Η πολιτική εξοπλισμού της Ελλάδας θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα» υποστήριξε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών για να εισπράξει την «πληρωμένη απάντηση» από τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια. «Εάν η Τουρκία ενοχλείται, αυτό μπορεί μόνο να σημαίνει ότι διαλαμβάνει τον εαυτό της ως δυνάμει επιτιθέμενο» τόνισε ο κ. Δένδιας.  

«Πληρωμένη» απάντηση Δένδια σε Τουρκία για τη συμφωνία με Γαλλία

Οι Τούρκοι «ναρκοθετούν»  τον διάλογο πριν καν αυτός ξεκινήσει στην Άγκυρα, την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και θα διεξαχθεί ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών. 

Μητσοτάκης από Σάμο:  Προστατεύουμε τα συνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε από τη Σάμο στο διεθνές ακροατήριο ποιος προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα: «Η Ευρώπη έχει σύνορα στη θάλασσα και στη στεριά και υποχρέωση μας να τα φυλάσσουμε».   

Μητσοτάκης από Σάμο: Κλείνει η δομή της ντροπής

Στρατιωτική παρέλαση για την 61η επέτειο Ανεξαρτησίας της Κύπρου 

Σήμερα επίσης, μαχητικά ελικόπτερα, άρματα μάχης και δυνάμεις του πεζικού τίμησαν στη Λευκωσία εκείνους που «πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της λευτεριάς», παρελαύνοντας ανήμερα της 61ης επετείου ανεξαρτησίας της Κύπρου. 

«Η αναθεωρητική στάση της Τουρκίας απαιτεί τη συνεχή επαγρύπνησή μας καθώς και την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων» διαμήνυσε από τη Λευκωσία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Παναγιωτόπουλος από Λευκωσία: Συνεχής επαγρύπνηση  για τη στάση Τουρκίας   

Την ίδια ώρα στην Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποιούσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  θα καταψηφίσει την ελληνο-γαλλική συμφωνία αν δε γίνουν αλλαγές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top