Οργισμένη αντίδραση της Τουρκίας για τη συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας

«Η Ελλάδα απειλεί την περιφερειακή ειρήνη»

Αμυντική Συμφωνία με Γαλλία: Πώς προστατεύει την ακεραιότητα της Ελλάδας

Οργισμένη είναι η πρώτη επίσημη αντίδραση της Τουρκίας τρεις ημέρες μετά την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας που υπεγράφη στο Παρίσι. 

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών μίλησε για «μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας για θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας και για εναέριο χώρο» που «είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο».

ΥΠΕΞ: Είμαστε μακριά από την εξομάλυνση των σχέσεων με Τουρκία

«Είναι ένα κενό όνειρο, ότι η Ελλάδα μπορεί να μας κάνει να αποδεχτούμε αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι αμφισβητούνται επίσης από τη διεθνή κοινότητα, δημιουργώντας διμερείς στρατιωτικές συμμαχίες εναντίον της Τουρκίας, με τρόπο που βλάπτει τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ. Τέτοιες μάταιες προσπάθειες θα αυξήσουν περαιτέρω την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα της ᾽᾽ΤΔΒΚ᾽᾽ στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο» σημείωσε.

Μητσοτάκης: Τι είπε για τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία 

«Αντί συνεργασίας, η πολιτική εξοπλισμού της Ελλάδας και η προσπάθεια της να απομονώσει  και να αποξενώσει την Τουρκία, είναι μια προβληματική πολιτική που θα βλάψει τον εαυτό της και την ΕΕ, της οποίας είναι μέλος, και θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα» πρόσθεσε τέλος το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Νέα τουρκική πρόκληση πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους

Ένα ζεύγος αεροσκαφών F-16 στις 11:26 την Παρασκευή πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους στα 29.000 πόδια και στη συνέχεια, στις 11:27 δεύτερο ζεύγος F-16 προχώρησε σε υπερπτήσεις πάνω από τα ίδια νησιά στα 11.000 πόδια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top