Viral: Ο Πίνατ διέκοψε τις δηλώσεις Μητσοτάκη και Χέγκερ!

«Πρώτη φορά παρεμβαίνει σε συνέντευξη Τύπου» είπε o πρωθυπουργός

Δείτε την παρέμβαση του Πίνατο στο 5.50'' του βίντεο

Δυναμική… παρέμβαση έκανε ο Πίνατ, ο σκύλος που πρόσφατα υιοθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που ο πρωθυπουργός έδινε συνέντευξη Τύπου με τον Σλοβάκο ομόλογό του.

Εκείνη την ώρα, μιλούσε ο κ. Μητσοτάκης και ξαφνικά ακούστηκαν γαυγίσματα. Ο πρωθυπουργός σταμάτησε, γύρισε προς το μέρος του Έντουαρντ Χέγκερ και είπε χαμογελώντας: «Αυτός είναι ο σκύλος τον οποίο πρόσφατα υιοθετήσαμε και ο οποίος ενίοτε είναι λίγο φασαριόζος. Αλλά είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνει σε συνέντευξη Τύπου, συνήθως μας υποδέχεται στην πόρτα και είναι πιο ευγενής».

Peanut: Η πρώτη επίσημη εμφάνιση στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός χαμογέλασε και αυτός και η συνέντευξη Τύπου συνεχίστηκε χωρίς… απρόοπτα.

Peanut

O Πίνατ απολαμβάνει χάδια πριν κάνει... δυναμική παρέμβαση κατά τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Έντουαρντ Χέγκε / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

«Ελλάδα και Σλοβακία μπορούν να αναβαθμίσουν σημαντικά τους δεσμούς τους»

Οι δύο πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν στις άριστες σχέσεις των δύο χωρών, ενώ έδωσαν έμφαση στις προοπτικές εμβάθυνσής της συνεργασίας τους σε ευρωπαϊκό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

«Ως ευρωπαίο αλλά και ατλαντικό σύμμαχο ενημέρωσα τον κ. Χέγκερ για την στρατηγική εταιρική σχέση που συναποφασίσαμε πριν από δύο ημέρες με τον Πρόεδρο Μακρόν. Ένα βήμα ενδυνάμωσης του αυτόνομου δρόμου της Ευρώπης αλλά και ενίσχυσης του νατοϊκού πυλώνα της, κάτι που ασφαλώς ενδιαφέρει και την Σλοβακία γιατί όσο αυξάνονται οι επιχειρησιακές δυνατότητες των κρατών-μελών της ΕΕ τόσο αυξάνεται και η ισχύς και η επιρροή της ατλαντικής συμμαχίας», είπε ο πρωθυπουργός.

«Θεωρώ ότι ακολουθώντας τις ίδιες αυτές κατευθύνσεις Ελλάδα και Σλοβακία μπορούν να αναβαθμίσουν σημαντικά τους αμυντικούς και διπλωματικούς τους δεσμούς" τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Έντουαρντ Χέγκερ, αμέσως μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου», πρόσθεσε.

Μητσοτάκης: Δεν έχω πρόθεση να εμπλακώ σε κούρσα εξοπλισμών με Τουρκία

Αναφερόμενος στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, είπε – μεταξύ άλλων – για τα σχέδια τους σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση: «Σλοβακία και Ελλάδα έχουμε αποφασίσει, από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες να περιορίσουμε, να μηδενίσουμε ουσιαστικά την εξάρτησή μας από τον λιγνίτη ως προς την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και να κινηθούμε γρήγορα στην πράσινη μετάβαση».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως συζητήθηκαν και ζητήματα, που αφορούν την τουριστική συνεργασία, ενώ σημείωσε πως αποφασίστηκε να υπάρξει στενή συνεργασία σε ότι αφορά τον τομέα της πολιτικής προστασίας: «Με ανταλλαγή τεχνολογίας ειδικά στις αναδασώσεις όπου η Σλοβακία έχει μεγάλη εμπειρία και βέβαια είναι σήμερα η ευκαιρία να ευχαριστήσω δημόσια τον Έντουαρντ για την πολύ σημαντική και άμεση ανταπόκριση της χώρας του στην έκκλησή μας για συνδρομή κατά τη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών που είχαμε φέτος το καλοκαίρι».

Χέγκερ: Είστε παράδειγμα για το πως μπορεί να χειριστεί κάποιος τη μετανάστευση

O Σλοβάκος πρωθυπουργός εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα για τις καταστροφικές πυρκαγιές και υπενθύμισε πως η χώρα του έστειλε στην Ελλάδα 73 πυροσβέστες και 35 οχήματα.

«Η συγκεκριμένη κατάσταση υπογραμμίζει την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Θέλουμε να προσφέρουμε την βοήθειά μας και την τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά στην αναδάσωση», είπε.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως η Σλοβακία τάσσεται υπέρ της προστασίας των ευρωπαϊκώ συνόρων και εξήρε τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Είστε παράδειγμα για το πως μπορεί να χειριστεί κάποιος τη μετανάστευση, σας συγχαίρουμε για τον επαγγελματισμό σας σε αυτόν τον τομέα».

«Επιβεβαιώνουμε την απόφαση μας να σταματήσουμε σταδιακά την εξάρτηση μας από τον άνθρακα. Συζητήσαμε και για τον τουρισμό, όπως είπαμε η Ελλάδα είναι πολύ ενδιαφέρον προορισμός για τους Σλοβάκους, ελπίζω πως και η Σλοβακία θα γίνει ένας τέτοιος προορισμός για τους Έλληνες. Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε όλες τις σχετικές υποδομές. Χαίρομαι γιατί συμφωνούμε στον τομέα της γεωπολιτικής. Μπορούμε να βρούμε κοινές λύσεις στον τομέα της ενέργειας καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορούν να επωφεληθούν οι ευρωπαίοι πολίτες, μεταξύ των οποίων και οι Σλοβάκοι», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top