Μητσοτάκης: Το δείπνο του Μισέλ και η... φανέλα με το νούμερο 9

Συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη η ομιλία του ορωθυπουργού στην Ολομέλεια του ΟΗΕ

Η εμβάθυνση της διμερούς και της περιφερειακής συνεργασίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αφρική κυριάρχησε στο δείπνο, που διοργάνωσε στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για επιλεγμένους ηγέτες της ΕΕ και αφρικανικών χωρών. Στο δείπνο παρακάθισε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυβερνητικές πηγές επισήμαναν το ενεργό ενδιαφέρον της Ελλάδος για την Αφρική, ενώ υπενθύμισαν τη συνδρομή της χώρας μας μέσω της ενεργοποίησης της «διπλωματίας των εμβολίων», καθώς έχουν ήδη δοθεί ως δώρο σχεδόν ένα εκατομμύριο δόσεις κατά της πανδημίας του κορονοϊού σε χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου, όπως η Κένυα και η Ρουάντα.

Μητσοτάκης: Μόνο ξενάγηση από τον Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη

Παρόντες στο δείπνο, που διοργάνωσε ο Σαρλ Μισέλ, ήταν οι πρωθυπουργοί Βελγίου και Ιρλανδίας, ο καγκελάριος της Αυστρίας και ο ύπατος εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης, Μούσα Φάκι Μαχάματ, καθώς και οι ηγέτες της Αγκόλας, της Γκάνας, της  Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό, της Μπουρκίνα Φάσο, της  Σενεγάλης, της Τανζανίας και του Τόγκο

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ινφαντίνο στη Νέα Υόρκη 

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο τέθηκαν επίι τάπητος κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της FIFA,Τζιάνι Ινφαντίνο, στη Νέα Υόρκη.

Μητσοτάκης - Ινφαντίνο

Ο Ινφαντίνο δίνει στον Έλληνα πρωθυπουργό ένα σετ με τις κάρτες των διαιτητών/ Φωτογραφία: Ιntime 

Ο  Πρόεδρος της FIFA δώρισε στον κ. Μητσοτάκη μια φανέλα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με το νούμερο 9 και το όνομα του πρωθυπουργού, καθώς και ένα σετ με τις χαρακτηριστικές κάρτες των διαιτητών, την κίτρινη και την κόκκινη.

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του προσέφερε στον κ. Ινφαντίνο ένα συλλεκτικό ρολόι για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top