Μητσοτάκης: Μόνο ξενάγηση από τον Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη

Ενόχληση σε Ελλάδα και Κύπρο για την εμφάνιση με τον Ερντογάν

Την πλάτη στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, μετά τη χθεσινή του εμφάνιση δίπλα στον Ερντογάν και τον Τατάρ, γυρνάνε τόσο ο Κύπριος προέδρος Αναστασιάδης, όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που με ευγενικό τρόπο αρνήθηκαν κατ΄ ιδίαν συνάντηση μαζί του. 

Θα συναντήσει στο Ground Zero τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο ο Μητσοτάκης

Το παρασκήνιο μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις ΗΠΑ,  Δημήτρης Σουλτογιάννης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα, από το ground zero, το «σημείο μηδέν», όπου μεθαύριο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος θα ξεναγήσει τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο μνημείο των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου αλλά και στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της, πριν 21 χρόνια. 

Στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης: Ενίσχυση συμμαχιών και επενδύσεις στο μενού

Ο πρωθυπουργός θα περιηγηθεί στους εξωτερικούς χώρους της εκκλησίας η οποία αναμένεται να επαναλειτουργήσει τον ερχόμενο Ιούλιο. Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις αποφασίστηκε ότι δε θα υπάρξει κατ᾽ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο Μανχάταν όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αλλά η συνάντηση θα περιοριστεί στην ξενάγηση του πρωθυπουργού στο ground zero. 

Δημοσκόπηση MRB για το Star: Ποιος αρχηγός κέρδισε στη ΔΕΘ  

Για σήμερα Τετάρτη ήταν προγραμματισμένη και η κατ᾽ιδίαν συνάντηση του προέδρου της Κύπρου κ. Αναστασιάδη με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, την οποία όμως η Λευκωσία ακύρωσε.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, με το που φτάνει απόψε στη Νέα Υόρκη, θα συμμετάσχει σε δείπνο του Σαρλ Μισέλ με άλλους ευρωπαίους ηγέτες. Αύριο θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ και θα έχει επαφές με  την ομογένεια και αμερικανοεβραϊκες οργανώσεις και αξιωματούχους. Την Παρασκευή υπάρχει το πολύ σημαντικό το ραντεβού με τον πρόεδρο της Λιβύης και φυσικά η ομιλία του στην Ολομέλεια του ΟΗΕ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top