Διάβημα σε Τουρκία για την παρενόχληση του ερευνητικού πλοίου Nautical Geο

«Η συνεχιζόμενη αυτή τουρκική στάση είναι παντελώς απαράδεκτη»

Οδηγίες για την διενέργεια έντονου διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Το  διάβημα διαμαρτυρίας αφορά την τουρκική παρενόχληση κατά του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo, καθώς και την έκδοση παράτυπης navtex, τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Η συνεχιζόμενη αυτή τουρκική στάση είναι παντελώς απαράδεκτη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Τουρκία αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας για έρευνα με Navtex

Σε νέα πρόκληση προχώρησε η Τουρκία, μετά την ανακοίνωση της Ελλάδας ότι θα πραγματοποιήσει επιστημονικές έρευνες ανατολικά της Κρήτης και της Κάσου, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου.

Η τουρκική Navtex από το σταθμό της Αττάλειας επισημαίνει ότι κομμάτια της περιοχής που έχει δεσμεύσει η Ελλάδα, ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Αναφέρει μάλιστα ότι η δηλωθείσα περιοχή ερευνών από την χώρα μας, έχει δηλωθεί ως τουρκική στα Ηνωμένα Έθνη στις 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο.

Στην τουρκική Navtex αναφέρεται ότι η περιοχή εμπίπτει σε «περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας και θα πρέπει όλες οι δραστηριότητες να συντονίζονται από τις αρμόδιες τουρκικές Αρχές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top