Ηλιόπουλος: «Ανέκδοτο» τα 1.200 ευρώ στους νέους για επιδότηση εργασίας  

«Μιλάμε για 100 ευρώ τον μήνα για έξι μήνες» σχολίασε

Νάσος Ηλιόπουλος

«Ανέκδοτο» χαρακτήρισε το ποσό της επιδότησης εργασίας ύψους 1.200 ευρώ για τους νέους, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας  ότι «τελικά μιλάμε για 100 ευρώ το μήνα για 6 μήνες», σχετικά με τη συγκεκριμένη εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, μιλώντας στον  ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9, 89.  

Μητσοτάκης - ΔΕΘ:  Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε κατά τομέα

Ο κ. Ηλιόπουλος χαρακτήρισε επίσης «αστεία»  την εξαγγελία για δωρεάν data σε νέους 15 χρονών ως κίνητρο για να εμβολιαστούν, τονίζοντας «ότι όταν μιλάμε για παιδιά 15 με 17 ετών, το στοίχημα του εμβολιασμού δεν θα κερδηθεί δίνοντας data, αλλά πείθοντας την οικογένεια ότι τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν».

Σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας, υπογράμμισε ότι «παρά τους πανηγυρισμούς τής κυβέρνησης, οι αριθμοί και τα μεγέθη που παρουσιάζονται δεν αντιστοιχούν στην καθημερινότητα που βιώνει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας». «Η χώρα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στους νέους σε όλη την Ευρώπη, ο βασικός μισθός είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και είμαστε η μοναδική χώρα της ΕΕ που ο βασικός μισθός είναι χαμηλότερος από αυτόν που είχαμε το 2010», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου. «Την ίδια στιγμή έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη», προσέθεσε, λέγοντας ότι «η τιμή του ρεύματος στη χονδρική σχεδόν διπλασιάστηκε το καλοκαίρι».

ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: «Θα» που δεν πείθουν κανέναν

«Υπήρχε μια μεγάλη απουσία από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και αυτή ήταν η πραγματική ζωή», δήλωσε ο Eκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. 

«Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πιο αισιόδοξος από ποτέ, τη στιγμή που, με δική του ευθύνη, τα σχολεία άνοιξαν σήμερα με 25 μαθητές ανά τμήμα -μάλιστα σήμερα επισκέφτηκα ένα νηπιαγωγείο που είχε 29 παιδιά σε ένα τμήμα- και με ένα υγειονομικό πρωτόκολλο με βάση το οποίο ένα τμήμα θα σταματήσει να λειτουργεί εάν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Οι ειδικοί λένε ότι με την εφαρμογή αυτού του μέτρου, κάθε τμήμα μπορεί να δώσει στην κοινότητα έως 100 με 150 κρούσματα», προσέθεσε.

«Αν αυτό το συνδυάσουμε με το γεγονός ότι στις ηλικίες μεταξύ 60 και 70 ετών έχουμε 20% ανεμβολίαστους ενώ από 80 και πάνω φτάνει το 27%, φοβόμαστε ότι τα σχολεία θα γίνουν αρνητικός επιταχυντής για την πανδημία συνολικά», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top