ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: «Θα» που δεν πείθουν κανέναν

Υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός «ετοιμάζεται να δραπετεύσει» 

ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όπως υποστηρίζει, «χωρίς να αναγνωρίσει ούτε μισό λάθος και με πλήρη άγνοια πραγματικότητας, ο κ. Μητσοτάκης μπροστά στον πανικό του από τη ραγδαία κυβερνητική φθορά και την οργή της κοινωνίας που εισπράττει πλέον όπου και αν βρεθεί, ανέβηκε στη ΔΕΘ για να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Μητσοτάκης - ΔΕΘ:  Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε κατά τομέα

«Πρώτα από όλα στους νέους», αναφέρει  «τους οποίους αφού στοχοποίησε για την αποτυχία του στην πανδημία και το μόνο που τους επεφύλασσε δύο χρόνια ήταν ξύλο στις πλατείες, ανεργία, μισθούς αναξιοπρέπειας και έξωσή τους από τα δημόσια πανεπιστήμια, τώρα κατάλαβε την κατάρρευσή του και επιχειρεί χυδαία εξαγορά με gigabytes και χαρτζιλίκι». «Με data και ρεπό αντί για μισθούς, δεν βγαίνει ούτε ο μήνας ούτε οι λογαριασμοί», σημειώνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η συντριπτική πλειοψηφία όσων εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης δεν ελαφρύνουν νοικοκυριά, εργαζόμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις» και ότι «οι μόνοι που βγαίνουν ουσιαστικά κερδισμένοι είναι οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που είναι οι μόνες που έχουν κέρδη, για τις οποίες υποσχέθηκε περαιτέρω μείωση φορολογίας και φορολογική ελάφρυνση για συγκέντρωση κεφαλαίου». 

Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Τι σημαίνουν τα μέτρα που ανακοίνωσε για την τσέπη μας

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρίνει επίσης τον πρωθυπουργό για «πανηγύρια αντί για μία συγγνώμη για την αποτυχία στην πανδημία, στον εμβολιασμό, για την κατάρρευση του ΕΣΥ χωρίς μία μόνιμη πρόσληψη, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών». Αντί για μία συγγνώμη, προσθέτει, «για τις ακραία νεοφιλελεύθερες επιλογές του στην εργασία με την κατάργηση του 8ωρου και την θεσμοθέτηση απλήρωτης εργασίας, στην Παιδεία που ανοίγει πάλι τα σχολεία όπως τα έκλεισε με 27 μαθητές ανά τμήμα εν μέσω πανδημίας, στην κοινωνική ασφάλιση με το τζογάρισμα των εισφορών των νέων εργαζομένων».

ΣΥΡΙΖΑ για άνοιγμα σχολείων: Εγκληματική επιλογή τα έως 27 παιδιά σε τάξεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης για τον κ. Μητσοτάκη ότι «επιμένει σε ένα παρωχημένο και αποτυχημένο μοντέλο που διευρύνει τις ανισότητες και παράγει νέες οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις». Όμως, σημειώνει, «ο κόσμος αλλάζει και η ελληνική κοινωνία δικαιούται μια προοπτική που θα διασφαλίζει δικαιοσύνη και ανάπτυξη για όλους». Τέλος ισχυρίζεται ότι «τα "θα" ενός ανίκανου, αποτυχημένου και σε αποδρομή πρωθυπουργού που ετοιμάζεται να δραπετεύσει από τις αποτυχίες του δεν πείθουν κανέναν. Όχι ότι ενδιαφέρεται κάποιος να ακούσει».

Κριτική σε Μητσοτάκη και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης

 

Κριτική στον κ. Μητσοτάκη για όσα ανέφερε στην 85η ΔΕΘ άσκησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:     

ΚΙΝΑΛ: O κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να ανορθώσει την κατεστραμμένη εικόνα του ίδιου και της Κυβέρνησης του, με παροχές που έχουν ημερομηνία λήξης, καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα. 
 
ΚΚΕ: «Όλα για τους λίγους»! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, που αποδεικνύει ότι ούτε υπάρχει ούτε μπορεί να υπάρξει «ανάπτυξη για όλους».  

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Με δημιουργική λογιστική επιπέδου δημοτικού, «μυθοπλασία», που θα ζήλευε και ο Φον Ντένικεν, και το «λεφτόδεντρο» του δανεισμού, δεν κάνεις έργα. Υποθηκεύεις το μέλλον της πατρίδας». 

ΜέΡΑ25:« Η Ελλάδα αλλάζει προσπάθησε να μας πείσει ο Πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας για άλλη μια φορά φύκια για μεταξωτές κορδέλες ως δήθεν οικονομικά μέτρα στήριξης».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top